Share

Инж. Добромир Добрев разгледа изложението конкурс Младежко техническо творчество

сряда, 9 окт., 2019, 16:44ч.


DSC_0222

Инж. Добромир Добрев посети и разгледа изложението конкурс Младежко техническо творчество, което бе открито в Горна Оряховица. За четвърта поредна година Спортна зала „Никола Петров“ посрещна младите технически гении на България. Изложението бе открито от зам.-министъра на образованието Таня Михайлова. Гост на откриването бе и председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев Организатори на изложението са Фондация „Милен Григоров“, Федерацията на научно-техническите съюзи – Велико Търново, със съдействието, организационната, финансова и логистична подкрепа на Община Горна Оряховица и с домакинството на ОП „Младежки дейности спортни имоти и прояви”. Форумът се подкрепя от Министерството на образованието, Асоциацията на индустриалния капитал, „Ротари клуб” Горна Оряховица – Лясковец и много фирми.

Радвам се, че за четвърта поредна година виждам залата отново пълна с талантливи млади хора. Затова и в програмата ми за следващия мандат приоритет ще бъде подпомагането на младежкото техническо творчество. Ще се стремим да развиваме партньорството между бизнеса и образователните институции с цел задоволяване на пазара на труда. Радващ е фактът, че наши фирми вече са протегнали ръка на млади хора и те могат да се обучават в реална среда, а след това да намерят и своята реализация там. Приоритет през следващия мандат за мен и моя екип ще бъде и осигуряването на възможности за преквалификация съобразно динамиката на пазара на труда, сподели с организаторите на младежкото изложение кандидатът за кмет на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев. Гости на изложението бяха и кандидатите за общински съветници от листата на ПП ГЕРБ Деница Цветанова, Даниел Костадинов, Йорданка Кушева, Милена Димитрова, Милчо Милев. Заедно с инж. Добрев те разгледаха представените творчески разработки, разговаряха с младите технически екипи и тестваха някои от иновациите.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Бизнесът с висока оценка към Панов за инвестициите в подкрепа на икономиката

Бизнесът оцени високо цялостното обновяване на Западната индустриална зона. Своето одобрение за инвестициите, вложени в промишления район по време на...

Затвори