Share

Инж. Добрев се срещна със седмокласници природолюбители от СУ “Георги Измирлиев”

петък, 29 мар., 2019, 12:50ч.


DSC_0279

Учениците от 7 „а“ клас на СУ „Георги Измирлиев“ се включиха в облагородяване на пространството около сградата на училището. Децата сами изявиха желание да помогнат в озеленяването на дворното пространство. Включиха се активно в работата, заедно с озеленителите. За новите градинки ще се грижат всички ученици, коментира директорът на училището Криси Аврамова.

В добре свършената работа на учениците се убеди и кметът на Общината инж. Добромир Добрев, който посети седмокласниците. Много е хубаво, че сами сте пожелали да се включите в тази инициатива. Сега, след като сте участвали в създаването и оформянето на тези цветни пространства ще се грижите повече за тях и ще ги пазите. Така трябва да се постъпва и с останалите зелени площи и парковете в града- да ги пазим и поддържаме, каза инж. Добрев. В работата помагат и озеленители от ЗП „Сашка Александрова“ и ЗП „Красимир Димов“ от с. Недан, които са осигурили посадъчния материал и семената. Новите градинки ще се затревят и ще се оформят цветни фигури.

Инициативата за облагородяване на дворните пространства около Гимназията е част от „Измирлиевите дни“, които се провеждат в училището по повод неговата 160-та годишнина.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Горан Брегович идва във Велико Търново!

След двата напълно разпродадени концерта на Горан Брегович в Пловдив през изминалата година, легендата на балканската музика е подготвил за...

Затвори