Share

Инж. Добрев: “Перспективите за нас ще се отворят по-бързо, ако сме единни в постигане на желаното”

сряда, 6 Сеп., 2017, 12:21ч.


DSC_0609[1]

С тържествен ритуал в Горна Оряховица бяха отбелязани 132 години от Съединението на България и Източна Румелия. Празничното честване се състоя пред Паметния знак на загиналите във войните горнооряховчани.

DSC_0621[1]

„Не бива да забравяме, че Горна Оряховица също оставя своя отпечатък в това велико дело. Непосредствено преди Съединението войниците, водени от майор Данаил Николаев, се заклеват под Горнооряховското бойно знаме – развято за пръв път от нашите въстаници през Априлската епопея”, каза в празничното си слово по повод Деня на Съединението кметът на Общината инж. Добромир Добрев. „В нашето общество винаги е имало и ще има спорове, конфликти и съперничество. Но българският патриотизъм е сред ценностите, които стоят над този възел от интереси”, каза още градоначалникът. „За мен поуката от българското Съединение е, че всеки проблем, малък или по-сериозен, се преодолява с общи усилия. И затова, когато искаме сигурност и по-добър стандарт на живот, перспективите за нас, за децата ни, за нашия град и нашата държава ще се отворят много по-бързо, ако сме единни в постигане на желаното”, завърши инж. Добрев.

DSC_0653[1]

На днешния празник присъстваха народният представител Явор Божанков, ръководството на Община Горна Оряховица, представители на общинска администрация, представители на политически партии, обществени и неправителствени организации, граждани. Пред Паметния знак на загиналите във войните горнооряховчани бяха поднесени венци и цветя от председателя на Общинския съвет Даниел Костадинов, от кмета на Общината инж. Добромир Добрев, от военно формирование 22 790, от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, от политически партии, обществени организации и граждани.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Пешеходен тур „По стъпките на българската държавност” на 22 септември

На 22 септември 2017 г. Регионален исторически музей-Велико Търново кани жителите и гостите на старата столица на тематичен безплатен пешеходен…

Затвори