Share

Идеята за зелена икономика и млади театрали оживиха Павилиона на Щастието

вторник, 17 юни, 2014, 22:14ч.


 DSC_0303

Днес Павилионът на Щастието в парк „Марно поле“ беше едно от най- оживените и атрактивни места във Велико Търново. Преподаватели и ученици от Професионална гимназия по икономика направиха впечатляваща презентация и поредица от събития под надслов „Зелена икономика – ще се включиш ли и ти“. Представени бяха основните принципи на зелената икономика, технологиите, щадящи околната среда, както и принципите на устойчивото развитие.Учениците представиха пред гражданите своите идеи как икономиката и градовете могат да станат по- „зелени“.

Гражданите и гостите на старата столица от своя страна имаха възможност да предложат своите „Зелени идеи за един по- зелен град“. Засаждането на повече дръвчета, „зелените“ покриви бяха сред идеите предложени от гражданите на Велико Търново, както и от гости от Франция и Великобритания, които се разхождаха в парк „Марно поле“. Учениците бяха приготвили и атрактивно опаковани екологични въпроси. Онези, които успяваха да отговорят получаваха дребни красиви подаръчета.

Театралната трупа „Усмивка“ при Младежки дом успя да се възползва от слънцето на красивият следобед и да покаже своя постановка на посетителите в парк „Марно поле“ край Павилиона на Щастието.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Търновски ученици участваха в поход по стъпките на Ботевата чета с подкрепата на БСП

Благодарствено писмо за подкрепата да участват в похода по стъпките на Ботевата чета донесоха представители на Професионалната гимназия по електроника…

Затвори