Share

Хората в Павликенско вярват, че кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ Ваня Антонова ще реши острия проблем с транспорта в общината

height:32px;padding-top:10px;margin-bottom:-15px;background-image:url('http://veliko-tarnovo.net/static/mestni-2019.jpg'); background-repeat:no-repeat;margin-bottom:10px; сряда, 9 Окт., 2019, 12:08ч.


72573002_426126344709616_24451356190310400_n
Наболелия проблем с транспорта между населените места в община Павликени поставиха работници от една от водещите фирми за озеленяване и преработка на плодове в Бяла черква „Екзотика” . Вчера те се срещнаха с кандидата за кмет на общината, издигнат от ПП ГЕРБ, Ваня Антонова и с кандидати за общински съветници от листата на ПП ГЕРБ и партньорите им от ПД „Социалдемократи” и СДС.

След закриването на автобусни линии, много села в региона останаха откъснати от общинския център, искаме да работим, но няма как да стигнем до работните си места, алармираха хората. При нас за заети около 30 човека, но през кампаниите броят им се увеличава почти двойно, посочи собственикът на фирмата Даню Ангелов. Като работодател той е пряко засегнат от този проблем, който години наред общинското ръководство не може да реши. Предприятия в Павликенско са принудени сами да поемат разходите за транспорт на своите служители – да купуват или да наемат автобуси, и така да поемат задълженията на Общината, а това не е правилно, посочи Ангелов.

Без транспорт са селата Росица и Паскалевец, по един автобус стига до Горна и Долна Липница, изолирани са Недан и Върбовка. Автобусите, които пътуват са в много лошо състояние – без климатик, студ през зимата и непоносима жега през лятото, с течащи покриви, оплакаха се още работниците в „Екзотика”.

Като председател на Общинския съвет водих битки за правилно структуриране на транспортната схема в общината, но не срещнах подкрепа и разбиране от кметското ръководство, каза на срещата Ваня Антонова, която заяви, че това ще е един от основните й приоритети при спечелване на изборите на 27 октомври. Според нея не са адекванти обясненията, че линиите се закриват, защото не са печеливши, нито пък причината са нерегламентираните таксита. Има вариант Общината да дофинансира губещите линии, но те да съществуват, за да могат хората да са мобилни и да работят във фирмите в региона, каза тя.

Ваня Антонова посочи и предложения, които кандидатите за общински съветници от силната листа с номер 43 имат, а именно – въвеждане на екологичен транспорт –електробуси, между населените места.

На срещата кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ Ваня Антонова заяви готовността си след спечелване на изборите да разшири диалога с хората от населените места в общината, да бъдат организирани повече приемни извън Павликени, както и да работи за по-справедливо разпределение на общинския бюджет към селата.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Кандидатът за кмет на Павликени Ваня Антонова: Общността трябва да се освободи от страха, искаме толерантност към различното мнение

Десетки жители на Павликени и региона стиснаха ръката, разговаряха и пожелаха успех на кандидата за кмет на общината, издигнат от…

Затвори