Share

Хиляди изпратиха Петър Христов в последния му път

петък, 12 Ян., 2018, 14:55ч.


IMG_9220

Хиляди хора изпратиха в последния му път бизнесмена и благодетеля Петър Христов. Церемонията започна с опело в Преображенския манастир край Велико Търново. С църковната служба бе ангажиран лично игуменът на светата обител отец Георги. Опелото беше от 10 ч. в тесен семеен кръг. По изричното желание на близките на предприемача на богослужението не бяха допуснати външни лица и журналисти. Пътят към манастира беше отцепен.

Веднага след опелото процесията ще потегли към Велико Търново, където в 12 часа в Двореца на културата и спорта „Васил Левски” започна поклонението пред тленните останки на Петър Христов.

Хиляди чакаха пред Двореца на културата и спорта „Васил Левски“, за да влязат на поклонението. Дойдоха кметовете на всички населени места в общината, колеги на отишлия си бизнесмен от неговия бизнес, общинските съветници от Велико Търново и още стотици хора, които го познаваха и на които е помагал.

Да се простят с бизнесмена дойдоха кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов, ректорът на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. Христо Бонджолов, председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов, Владислав Карамфилов, Светлозар Лазаров, Станимир Флоров, Ивайло Йорданов и много други.

IMG_9221

Бащата на Мануела – Красимир Горсов заяви, че Петър Христов винаги е помагал безкористно на дъщеря му, без да се интересува от нищо друго, освен това с какво може да ѝ бъде полезен.

„Загубихме страхотен човек, каквото и да кажа, ще бъде безсмислено. Изключителна загуба за целия ни регион, но най-вече за неговите близки. Помагаше много на и Горна Оряховица и на футбола, и къде ли не“ заяви председателя на общинския съвет в Горна Оряховица Даниел Костадинов. Кметът на града инж. Добромир Добрев сподели, че в момента не му се говори и болката е голяма.

С венец от името на Зоналния съвет на БФС дойде Бончо Генчев. „Петър Христов неизменно е помагал на спорта и футбола. Познавахме се, макар и да не бяхме близки, но винаги съм знаел, че можем да разчитаме на него“, заяви Бончо Генчев.

По молба на роднините на Петър Христов достъпът на медиите до залата бе ограничен, като изрично бе помолено да не се снима.

Близо три часа продъли поклонението пред паметта на Петър Христов в ДКС „Васил Левски”. Събиращата 2000 души зала бе препълнена с хора с венци и цветя.

Тленните останки на Петър Христов бяха в затворен ковчег, а на огромен екран се сменяха снимки от неговия живот. Съболезнованията приемаха брат му Димитър, майка му Момка Манолова, съпругата, децата му, близки родственици.

Прочетено бе послание от бившия посланик на Израел в България през 2012-2015 г. Негово Превъзходителство Шаул Камиса Раз. „Ужасно тежко е да повярвам на такава новина. Петър Христов бе пълен с отзивчивост към другите хора. Неговото приятелство винаги ще бъде помнено”, посочи бившият израелски посланик. Имаше множество адреси от партньори и приятели на застреляния бизнесмен, десетки венци от институции и опечалени хора.

Петър Христов ще бъде погребан във ВИП алеята в търновския гробищен парк редом до бивши кметове и заслужили търновци.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Поклонението пред Петър Христов е в петък от 12 ч. в ДКС

Поклонението пред тленните останки на бизнесмена Петър Христов ще се състои в петък, 12 януари от 12.00 часа в ДКС…

Затвори