Share

Харта на патриотичните ценности, отстоявани от ВМРО, раздаваха доброволци на великотърновци

четвъртък, 16 май, 2019, 15:06ч.


3

С основните точки, около които ВМРО – Българско национално движение търси единение на всички, които искат да попречат на брюкселската бюрокрация в самоубийстото на Европа, млади патриоти-доброволци запознаваха великотърновци и раздаваха разяснителни материали.

Целите за отстояване в Европейския парламент и включени в Хартата на патриотичните ценности, изповядвани от войводите, са: Просветен патриотизъм; Европа на отечествата; Християнска, солидарна, разумна Европа; Силна България в Европа; Защита на малките срещу егоизма на големите; Консерватизъм; България за българите, Европа за европейците.

Около тезата «Друга Европа е възможна» Ангел Джамбазки – водач на листата на ВМРО – БНД, Юлиан Ангелов, Андрей Слабаков, ген. Димитър Шивиков, провеждат множество срещи в областта. Те разговарят с привърженици на тези идеи и ценности и разясняват защо е важно ВМРО да обедини патриотичния  вот на предстоящите Евроизбори.

„Ренесанса на Европа започва заради притока на източноевропейци, които са принудени да напуснат родните си места, заради османското нашествие.

Българското Възраждане също има своя съществен принос и това е основата на модерния български патриотизъм, национализъм и родолюбие. ЕС трябва да бъде променен така, че да защитава българските интереси и ние ще направим това.“, уверен е Ангел Джамбазки.

По темата за Западните Балкани Юлиан Ангелов е на мнение, че те са много важни за България, дори и чисто икономически.

«Ако тези държави подобрят отношенията помежду си, инфраструктурата, подобрят икономиките си, от това ще спечелят и техните съседи, каквато е и България. Коридор номер 8 трябва да е основен приоритет. Договорът за добросъседство между България и Македония е добър пример за всички държави от Западните Балкани, че когато има желание и воля отношенията между тях могат да се подобрят и този регион може да има добро бъдеще. », кометира Ангелов.

„Европа трябва да остане на нациите, за да може всяка от нациите да има своята идентичност, иначе ще се превърнем в нещо като губерния. Надявам се повече хора, които могат да мислят сами, на 26 май да излязат да гласуват за листата на ВМРО-БНД.“, изрази надежда Андрей Слабаков.

Ген. Димитър Шивиков подчерта, че ВМРО е единствената организация, която изповядва националната идея като политика. Той се заяви за използването на механизмите и лостовете на европейските институции за уеднаквяване на стандартите и тяхното прилагане сред служителите на системата за сигурност в рамките на целия ЕС.

„Като български генерал съм положил клетва да защитавам, да браня и отстоявам националните интереси, в съвременен вариаант – в Европейския парламент. ЕП е онази институция, която дава прекрасни възможности всяка страна да се бори и да отстоява националните си интереси.“

Своята позиция в подкрепа на Хартата на патриотичните ценности заяви и Мария Цветкова – телевизионен журналист, режисьор и сценарист с дългогодишен стаж, автор на документалната поредица „Помни войната 1915 – 1918”, излъчвана по Военния телевизионен канал. Тя бе в Горна Оряховица, за да връчи приза «Ряховски меч».

«Защитата на традиционните християнски ценности е сред важните битки на ВМРО. Ние сме безкомпромисни и ще бъдем безкомпромисни към вредните либерални влияния и навлизането на «джендър идеологията», която се опитва да внуши на хората, че има различен пол от традиционните «мъжки» и «женски»; родителите, вместо майка и баща да бъдат наричани «Родител 1» и «Родител 2», натрапва се гей пропагандата. Семейството се състои от мъж, жена и техните деца и това е традиционното семейство.»

Гласувай за ВМРО – Българско национално движение с номер 3 в интегралната бюлетина, защото ДРУГА ЕВРОПА Е ВЪЗМОЖНА!

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Луд петък в Хиполенд

На 17 май! Само на 17 май всички стоки в магазина Хиполенд ще са с отстъпка -25%!

Затвори