Share

Хандбалистките на ХК «Нове-99» се върнаха с купа от международен турнир в Гърция

вторник, 9 Ян., 2018, 15:54ч.


20180108_141620

Хандбалистките на ХК «Нове-99» се върнаха с купа от международен турнир в Гърция. Момичетата подариха спечелената купа на кмета Генчо Генчев като израз на благодарност за оказаното доверие и подкрепа към клуба.

Свищовските спортистки от хандбален клуб «Нове-99» взеха участие в международен турнир по хандбал, състоял се в Александруполис, Гърция. Момичетата на треньорката Величка Плачкова и помощник-треньора Невена Въткова се представиха чудесно на турнира, като в оспорвания мач за второто място победиха домакините с 19:18 и станаха втори при 14-15 годишните момичета.

След като се върнаха в Свищов, три от спортистките – Николета Доменикова, Марияна Йорданова и Преслава Романова, посетиха кмета Генчо Генчев и го зарадваха с решението на целия отбор – да му подарят купата, спечелена в Гърция.

Хандбалистките разказаха, че решението е дошло спонтанно, като израз на благодарност за това, че община Свищов е осигурила транспорта до южната ни съседка и с това е дала възможност на момичетата да покажат своите възможности на международния турнир.

Кметът на Свищов се развълнува от оказаната чест и благодари на всичките 12 момичета /Николета Доменикова, Марияна Йорданова, Преслава Романова, Мартина Въткова, Ива Иванова, Ева Николаева, Преслава Дулева, Яница Крумова, Моника Манолова, Ани Глузова, Илона Саренчева и Гергана Дакова/ и техните треньори, за достойното им представяне и популяризирането на град Свищов.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Актьорът Калин Сърменов ще мотивира младежите в Горна Оряховица

Актьорът Калин Сърменов ще бъде вторият участник в срещите на каузата „отГОворните“  в Горна Оряховица. Мотивационните срещи, които отговорните от…

Затвори