Share

ГРЪЦКА МУЗИКАЛНА ЗВЕЗДА ИДВА В ТЪРНОВО, ЗА ДА РАЗКАЖЕ ЗА ЧУДЕСАТА НА СВЕТИ ЕФРЕМ НОВИ

вторник, 12 Мар., 2019, 13:40ч.


53016166_2245459955476910_3830644325864177664_n

С благословението на Великотърновския митрополит Григорий на 17 март (неделя) от 17.30 часа в храм “РОЖДЕСТВО БОГОРОДИЧНО” във Велико Търново ще бъдат представени книгите за свети Ефрем Нови- „Св. вмчк. и чудотворец Ефрем Нови“ и детската „Светецът светкавица“. Автор на произведенията е журналистът от ТВ Европа Ангел Бончев.

Премиерата на книгите „Св. вмчк. и чудотворец Ефрем Нови“ и детската „Светецът светкавица“ в Търново ще бъде много специална, заради гостуването на гръцкият певец Никос Месогитис, който ще разкаже на присъстващите за своите лични преживени чудеса и разказ за уважението и обичта на гръцкия народ към свети Ефрем Нови. Самият той е представител и на Месогийската епархия в област Лаврио, в Гърция. През 2011-а година Никос е един от тримата души, присъствали на отваряне раклата с мощите на свети Ефрем в гръцкия град Неа Макри, малко преди канонизацията на светията. Веднъж, когато му се е молел за помощ свети Ефрем му се е явил и го е приканил да се успокои, и че ще му помогне. „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ е най-новата книга, която съдържа житието, чудесата, акатист, молебен канон, тропари и молитви към светеца. Дарът на чудотворството, даден му от Бога, е удивителен. Народът на Гърция го е нарекъл светец-светкавица, защото светкавично отговаря на просбите на призоваващите го.

„Светецът светкавица“ е детската книга за свети Ефрем Нови чудотворец. Четивото представя по увлекателен начин през очите на едно дете, връстник на онези, които ще се докоснат до живота на свети Ефрем, неговият свят живот, който да им послужи като пример за това кой път да изберем в живота си. Книгата „Светецът светкавица“ е насочена към деца между 7 и 14 години.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Емил Павлов е новият почетен гражданин на Велико Търново

Около кандидатурата на Емил Павлов за Почетен гражданин на Велико Търново са се обединили всички представители на комисията от общински…

Затвори