Share

Горнооряховчани се преклониха пред паметта на Елена Грънчарова – Спасителката на града

петък, 22 Февр., 2019, 18:03ч.


DSC_0673

Горнооряховчани днес се поклониха пред паметта на Елена Грънчарова. На 24 февруари се навършват 96 г. от смъртта на героичната българка. На честването пред паметния знак на Спасителката на Горна Оряховица присъстваха заместник-кметът Йорданка Кушева, общински съветници, представители на общинска администрация и на Инициативния комитет „Памет за Елена Грънчарова”. Честването уважиха също Красимира Коцева, президент на Зонта клуб – Велико Търново, директорът на Историческия музей Пламен Мадемов, представители на политически партии, обществени организации, ученици, граждани.Заместник-кметът Йорданка Кушева припомни в словото си пред присъстващите живота и делото на Елена Грънчарова. „Дълбок поклон и дано сме достойни наследници на рода Грънчарови“, каза още Йорданка Кушева.

Пред паметния знак на Елена Грънчарова бяха положени венци и цветя от името на кмета на Общината инж. Добромир Добрев, от Инициативния комитет, от Зонта клуб, от политически партии, обществени организации, учебни заведения и граждани.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Във Велико Търново започва нова кампания за събиране на опасни битови отпадъци

Община Велико Търново и фирма „Балбок инженеринг“ отново организират кампания за събиране на опасни битови отпадъци от домакинствата. За целта…

Затвори