Share

Горнооряховчани се поклониха пред паметта и делото на Васил Левски

вторник, 18 Февр., 2020, 15:21ч.


DSC_0050

С тържествен ритуал в Горна Оряховица днес бе отбелязана 147-та годишнина от обесването на Васил Левски. Много горнооряховчани се събраха пред паметника на Апостола в кв. „Пролет” за да преклонят глава пред делото му.

На почетен караул застанаха военнослужещи от военно формирование 22 790. Честването уважиха цялото ръководство на Общината и общински съветници. Да се поклонят пред Апостола дойдоха и много деца и ученици от горнооряховски детски градини и училища, както и граждани и представители на различни обществени организации.

Във възпоминателния ритуал взеха участие деца от ДГ „Ален мак“.

Пред паметника на Васил Левски бяха поднесени венци и цветя на признателност о от кмета на Общината инж. Добромир Добрев от името на народния представител инж. Клавдия Григорова – Ганчева, от председателя на Общинския съвет Димитър Николов, от военно формирование 22 790, от общинските организации на военноинвалидите, офицерите и сержантите от запаса и резерва, политически партии, училища, детски градини, неправителствени организации и много граждани.

Годишнината от гибелта на Васил Левски утре ще бъде отбелязана и в селища на Община Горна Оряховица.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
147 години от гибелта на Апостола ще отбележат лясковчани

Община Лясковец и Общински комитет „Васил Левски” организират честване на 147 години от гибелта на Апостола на Свободата. Поклонението ще…

Затвори