Share

Горнооряховското СУ „Вичо Грънчаров“ чества патронен празник

петък, 4 май, 2018, 16:07ч.


16

Голям концерт в Зала 1 на Общината бе кулминацията на празничните прояви на СУ „Вичо Грънчаров“, посветени на патрона на горнооряховското училище. Гости на празника бяха председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов, кметът инж. Добромир Добрев, заместник-кметовете Йорданка Кушева и Деница Коева, секретарят на Общината Анелия Димитрова, както и бившите директори на училището Неда Дончева и Милчо Савов. Поздрав към всички ученици, учители и гости отправи и настоящият директор Нели Атанасова. „Отговорност и призвание е да си учител. Тези думи ние, учителите в СУ „Вичо Грънчаров“ ежедневно изпълваме със съдържание. Горда съм с всички постижения на нашите ученици в различни конкурси, състезания, олимпиади. Но най-горда съм с огромния надпис „Да мечтаем! Да творим! Да запазим духът български!“, който направиха децата, и който сега е тук в Зала 1. Той е съчетание на словото и изкуството“, каза Нели Атанасова. Поздрав към всички присъстващи отправи и кметът на Общината инж. Добромир Добрев. „Нека постиженията на учениците Ви се множат – те са измерение на Вашия труд и любовта Ви към професията!Желая оптимизъм, още по-високи резултати и професионално удовлетворение!“, обърна се към учителите градоначалникът. „Бъдете амбициозни, стремете се към нови знания и успехи. Бъдете горди от принадлежността си към общността на СУ „Вичо Грънчаров“!“, пожела на учениците инж. Добромир Добрев.

След тържествената част, честването продължи с голям концерт, който представи всички таланти на училището.

Преди това учениците поднесоха цветя и се поклониха пред бюста на Вичо Грънчаров пред училището и пред паметниците в алеята на възрожденците в парк „Христо Ботев”.

Празничните прояви в СУ „Вичо Грънчаров” започнаха още преди две седмици. От 23 до 30 април те бяха посветени на спорта – проведоха се училищни турнири по всякакви видове спорт, бяха организирани волейболни срещи между отбори на СУ „Вичо Грънчаров” и на ОУ „Елин Пелин” – Първомайци, както и между отбори на учители и ученици.

На 2 май „Арт сцена” предостави възможност за изява на таланти в различните направления на изкуството. На 3 май в училището бе подредена изложба, показваща постиженията на младите таланти в „Твоя час”. В изложбата могат да се видят предмети, изработени по техниката квилинг, направени от учениците, занимаващи с в групата „В света на квилинга” с ръководител Даниела Велчева. Свои неща показват и групите „Весело 3D” и „Ред в пространството”, ръководени от Искрен Арабаджиев.

Също на 3 май беше организиран и уникален пърформанс, в който се включиха всички класове, координирани от Пепа Хаджитодорова. Всеки клас изработи и изрисува по няколко букви от азбуката и най-накрая в двора на училището бяха сглобени надписите „Да запазим духа български”, „Да мечтаем”, „Да творим”. Докато художниците подреждаха своите букви, мажоретният състав на СУ „Вичо Грънчаров” представи цялата си програма.

Празничните прояви ще продължат, като на 11 май училището организира церемония, на която ще бъдат наградени най-успешните ученици, спечелили призови места и награди от олимпиади, конкурси, състезания.

Също на 11 май СУ „Вичо Грънчаров” ще се включи в Националната инициатива „Розите на България”. Точно в 14 часа на много места в страната младежи ще се включат в едно голямо българско хоро под звуците на Празнична сюита.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Турнир по футбол за девойки организираха от Градски ученически парламент

За петнадесети път младежите от Градски ученически парламент организираха турнир по футбол за девойки на терените на „Куцаров спорт“ с...

Затвори