Share

Горнооряховски ученици посетиха парламента по покана на Станислава Стоянова

сряда, 19 Дек., 2018, 16:20ч.


uchenici3

Над 50 ученици и директори на горнооряховските училища ПГГЕ „М. Ломоносов“, ПГЛПИ “А. Буров”, СУ “Вичо Грънчаров” и СУ “Г. Измирлиев” посетиха днес  парламента по покана на народния представител от ГЕРБ-Велико Търново Станислава Стоянова. Визита бе кулминацията на кампанията „Бъди активен, не агресивен“ на Сдружение “G. O. WAKE UP”, която протече под патронажа на кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев.

Инициативата обхвана над 1000 ученици от железничарския град, като най-активните днес имаха възможността да се срещнат с председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, Клавдия Ганчева и техни колеги от най-голямата парламентарна група в Народното събрание. Кампанията „Бъди активен, не агресивен” бе подкрепена от Станка Златева, Красимир Балъков, Владимир Николов, Калин Сърменов, Шкумбата и компания.

По време на днешната среща учениците споделиха с председателя на ПГ на ГЕРБ новата си инициатива, която е свързана с безопасността на движението и идеята им в Горна Оряховица да бъде изграден, уникален за областта, полигон за обучение по пътна безопасност. За неговото изграждане младите хора ще организират медийна кампания за набиране на средства. Целта е, той да бъде използван от деца в предучилищна възраст, ученици и кандидат шофьори. На него ще има улици, кръстовища, пешеходни пътеки. Така в реална ситуация децата ще се учат как да пресичат безопасно, а курсистите ще упражняват умения, преди кормуване в градска среда.  Новата кампания на сдружението и учениците ще се проведе под патронажа на Цветан Цветанов, който в качеството си на председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, пое ангажимента част от необходимите средства да бъдат осигурени от Фонд “Пътна безопасност”.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Коледна приказка прочете кметът на община Павликени на децата от ДГ „Слънце“

Коледна приказка прочете кметът на община Павликени инж.Емануил Манолов пред децата от подготвителна група „Мечо Пух“ при ДГ „Слънце“. Четенето…

Затвори