Share

Горна Оряховица загуби Събка Стоянова

събота, 23 Февр., 2019, 17:50ч.


IMG_1810

Горна Оряховица загуби една от най-дейните си обществени личности – Събка Стоянова. Отиде си жената, която в продължение на 40 години бе сред най-активните хора в града.Събка Стоянова е родена на 31.07.1943 година в Горна Оряховица. Завършва гимназия „Георги Измирлиев“. Продължава обучението си в СУ „Св. Климент Охридски“ специалност химия – педагогически профил. Работи като учител, а от 1978 г. до пенсионирането си е директор на ТХВП „Проф. д-р Асен Златаров” в Горна Оряховица (днес Професионална гимназия по хранителни технологии и селско стопанство). От 1974 г. до1978 г. е бела заместник-кмет на Община Горна Оряховица.

Събка Стоянова е носител на Орден „Кирил и Методий“ II степен, Златна значка на федерацията за приятелство с Русия, Медали „1300 години България“, „30 години от победата над фашистка Германия”, наградата на Община Горна Оряховица през 2001 т. „За съществен принос в образованието“.
Тя е председател на общинската структура и член на НС на БАС, председател на сдружение „Човеколюбие“, председател на „Единен патриотичен съюз“, председател на клуб „Приятели на Русия и ОНД“ и пр. Инициатор е на Обществения съвет към кмета на града. Вдъхновител и ръководител на десетки благотворителни инициативи.

Автор е на книгите „С доброта и обич“, „Не живяхме напразно“, „Обречени на дълга към Отечеството“, „С обич към Русия“, „Незабравими срещи със съвременни будители”, „Жената – вечна и свята“, на много публикации в печата.

Поклонението ще бъде на 25 февруари (понеделник) от 11.00 часа в Ритуалната зала в Горна Оряховица.

Искрени съболезнования на семейството, близките и приятелите на Събка Стоянова. Светъл път на душата й!

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Туристически информационен център – Свищов представи възможностите за туризъм в общината на „Ваканция и Спа Експо“ 2019

Туристически информационен център – Свищов все участие в престижния туристически форум „Ваканция и Спа Експо“, който се проведе от 14…

Затвори