Share

Горна Оряховица се включва в Националната инициатива – Световен ден на ходенето

четвъртък, 3 Окт., 2019, 15:41ч.


71180498_461692864692177_2805820719076737024_n

Над 120 души от Горна Оряховица ще се включат в Световния ден на ходенето. Инициативата ще се проведе на 5 октомври и е в подкрепа на Българската асоциация Спорт за всички и Министерството на младежта и спорта. Световният ден на ходенето се провежда за 27-ми път и има за цел да популяризира здравословния начин на живот, чрез практикуване на най-лесно достъпната и естествена форма на физическа активност – ходенето.

Началото на спортното събитие в Горна Оряховица е 10.00 ч. Участниците ще се включат в пешеходен и велопоход. Пешеходците ще потеглят от разклона за хижа „Божур“ (до сервиз „Полет“) , ще преминат по екопътека „Камъка“ до хижа „Божур“. Късият маршрут е дълъг 3,5 км, а по-дългият – 4,6 км. В 10.00 ч. от входа на парк „Детски кът“ ще стартира велопоход също до хижа „Божур“, като велосипедистите ще се движат по маркираната в синьо-бяло велопътека. Маршрутът е дълъг около 5 км. Групата от колоездачи ще се води от преподавателя в СУ „Вичо Грънчаров“ Ивайло Караиванов, който ще проведе и първоначален инструктаж на участниците във велопохода.

Подбраните маршрути са лесно достъпни и позволяват на всички, които желаят да се включат без ограничения във възрастта и нивото на спортна подготовка.

В инициативата ще вземат участие ученици от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“, СУ „Вичо Грънчаров“, ПГЛПИ „Атанас Буров“, както и Спортния клуб на ветераните спортисти „Локомотив 2004“.

На всички са осигурени талони за участие и чрез жребий направен в деня на състезанието от ръководителите на съответните групи, ще бъдат раздадени тениски с логото на събитието. Участниците ще се включат и в допълнителни спортни занимания и игри на открито.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Продуцентът на „Диви и щастливи“ Александър Сано благодари на Даниел Панов

Продуцентът и изпълнител на една от главните роли в най-новия български филм „Диви и щастливи“ Александър Сано се срещна във…

Затвори