Share

Горна Оряховица отново посреща млади технически гении от цялата страна

четвъртък, 3 Окт., 2019, 14:50ч.


DSC_0004

За четвърта поредна година млади технически гении от цялата страна се събират в Горна Оряховица за конкурса изложение „Младежко техническо творчество”. В Организационния комитет на събитието влизат Община Горна Оряховица, Ротари клуб, НТС – Велико Търново и Фондация „Милен Григоров“.

46 творчески колектива от цяла България ще пристигнат в Горна Оряховица за изложението. В дните 9 и 10 октомври те ще демонстрират свои разработки и иновации в Спортна зала „Никола Петров”. Целта на инициативата е да се даде възможност за популяризиране и изява на творческите търсения, иновации и добри практики в областта на техниката, разработени от младите хора в България, с цел да се засили връзката професионално образование –бизнес. Информация за предстоящото младежко техническо изложение бе оповестена на пресконференция, на която присъстваха представители на организационния комитет – Румяна Матеева – директор на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки“ в Общината, инж. Владимир Григоров и Десислава Коцева.

Официалното откриване на изложението е насрочено за 11.30 ч. на 9 октомври в Спортна зала „Никола Петров“. В програмата на двудневното събитие ще има много демонстрации на техническите екипи от професионални гимназии, Технически университети от страната, фирми и др. Очакват се гости от Министерството на образованието и науката, Федерацията на научно-техническите съюзи, Асоциацията на индустриалния капитал в България, управители на фирми.

В дните на изложението ще се проведе обучение с преподаватели от различни професионални гимназии, като темите ще бъдат свързани с новите технологии.

Ще бъде показана ретро линия от индустриалната ера до нашето съвремие. Сред атрактивните разработки, които ще видят посетителите на изложението, ще е безконтактно предаване на ел.енергия от разстояние чрез гласови команди, различни видове роботи, роботизирани машини, които могат да бъдат внедрени в различни производства, 3D принтери, усъвършенствани модели на дронове и др.

По време на изложението ще де проведат и демонстрационни уроци по програмиране, насочени към деца от предучилищна възраст.

Най-добре представилите се отбори отново ще бъдат наградени за своите разработки. Наградите са атрактивни и ще са в полза на бъдещата работа на младите хора. Изложението ще бъде закрито на 10 октомври.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
МИХАИЛ СТОЙЧЕВ: УБЕДЕН СЪМ, ЧЕ ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ НАС САМИТЕ

Роден през 1984 г. във Велико Търново, историк работи като уредник в регионален исторически музей Велико Търново с преференция 121…

Затвори