Share

Горна Оряховица отбеляза 109 години от обвяване на Независимостта на България

петък, 22 Сеп., 2017, 14:47ч.


DSC_0078

С тържествен ритуал пред Паметния знак на загиналите във войните в Горна Оряховица бе отбелязана 109-та годишнина от обявяване на Независимостта на България. Честването започна с прочитане на Манифеста за провъзгласяване на независимостта на България от директора на Историческия музей Пламен Мадемов. Горнооряховчани бяха поздравени по повод Деня на Независимостта от заместник-кмета Йорданка Кушева. „Какво означава българската независимост за всеки от нас днес – повече от век по-късно? Един празник, изпълнен с повод за национална гордост. Но и ден, в който всеки може да усети своята лична свобода. Свободата да работи, да създава нови възможности за себе си и семейството си тук – в своята родина, в своя град”, каза в словото по повод Деня на Независимостта заместник-кметът Йорданка Кушева.

Пред Паметния знак на загиналите във войните горнооряховчани бяха поднесени венци и цветя от председателя на Общинския съвет Даниел Костадинов, от името на кмета на Общината инж. Добромир Добрев, от военно формирование 22 790, от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, от политически партии, обществени организации и граждани.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
С едноминутно мълчание в памет на загиналите за независимостта и свободата на България отбелязаха в Свищов 22 септември

В Деня на българската Независимост ръководството на община Свищов, граждани и представители на различни организации в града отбелязаха тържествено 22…

Затвори