Share

Горна Оряховица домакинства Международен турнир по свободна борба в чест на Никола Петров

понеделник, 26 Ное., 2018, 17:13ч.


145_godini_N_Petrov_rojdenie_modified

35 отбора от цялата страна са поканени за участие в Международния турнир по свободна борба, чийто домакин на 7 и 8 декември ще бъде Горна Оряховица. Състезанието се организира от СКБ „Локомотив“ и Община Горна Оряховица. Турнирът е за деца родени през 2006 г. , 2007 г. и 2008 г., и е посветен на 145 години от рождението на първия български световен шампион по борба Никола Петров. Непобедимият горнооряховчанин е провъзгласен за най-силния мъж на ХІХ век. Турнирът е посветен също и на 45 години от откриването на Спортна зала „Никола Петров“ и 25 години от създаването на Спортен клуб по борба „Локомотив“.До сега участие са потвърдили 24 отбора от страната. Заявки са подали и по един отбор от Румъния и Македония.

На 7 декември ще се проведат техническата конференция и кантара за състезателите. Официалното откриване на турнира, схватките и награждаването на победителите ще бъдат на 8 декември. Класираните на призови места ще получат медали. Ще бъдат връчени купи за най-техничен и най-резултатен състезател и големия приз „Никола Петров“.

На 19 декември в Зала 1 на Община Горна Оряховица ще бъде представен биографичен филм за Никола Петров.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Инж. Емануил Манолов участва в церемонията „Най-голям корпоративен дарител“

Кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов беше поканен да връчи една от наградите в церемонията „Най-голям корпоративен дарител“ на…

Затвори