Share

Голям спортен празник с 21 вида спорт организираха от „Реформаторски блок – Глас Народен“ в парк “Дружба” 

събота, 18 Мар., 2017, 19:54ч.


17342036_10155937160073047_270280939_o

Голям спортен празник в събота организираха за великотърновци и техните деца коалиция от партии „Реформаторски блок – Глас Народен“. Той се проведе в парк „Дружба“ в старата столица и се радваше на изключително голям интерес. По данни на организаторите по време на събитието са били над 1000 души от всички възрасти.

Празникът беше съпътстван от 21 вида спорт и много забави за най-малките. “Не случайно сме избрали толкова различни спортни игри – в бюлетината за парламентарните избори „Реформаторски блок – Глас Народен“ ще се явим под номер 21”, обясни Станислав Благов, водач на листата за 4 МИР – В. Търново.

Той посочи, че старата столица и региона са известни с традициите към спорта и затова са решили по този начин да проведат кампанията си. Благов открои, че коалиция „Реформаторски блок – Глас Народен“ вярва в по-доброто бъдеще . „Затова сме и посветели специални акценти за спорта и образоването. Така даваме ясен знак на избирателите, че ще работим в тази посока. Важно е всички училища у нас да имат работещи и модернизирани физкултурни салони, за да може децата спокойно да спортуват и играят“, коментира още Благов.

Той каза, че коалицията от партии ще настоява безплатни учебници за всички учещи от 1 до 12 клас. По думите му ще се иска и 4,5% от брутния вътрешен продукт да е насочен към образованието. Тази инвестиция ще е с огромен ефект върху образованието, а това ще е от полза за всички, каза още Благов.

Акцент в празничния спортен следобед беше и подредбата на 21 дъски за шахмат, на които малки и големи премериха силите си по логическата игра с шахматната шампионка и 4 в листата за Велико Търново Светла Йорданова.

Сред спортните дисциплини, с които зарадваха най-вече децата и младите хора, бяха шахмат, волейбол, футбол, каране на ролери, тротинетки и велосипеди, катерене и много други.

„Във Великотърновска област имаме три висши учебни заведения – ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, НВУ „Васил Левски“ и Стопанската академия „Д. А. Ценов“, този потенциал от млади хора трябва да бъде използван. Велико Търново и Свищов са студентски градове и младежкия дух ги държи живи. Енергията и силата на младите хора сега ще са двигателят на България след време. Затова ние искаме те да останат тук и да се реализират в България“, заяви Станислав Благов, водач на листата за 4 МИР – В. Търново на коалиция „Реформаторски блок – Глас  Народен“.

Управлявах Свищов 16 години, като кмет и спортната дейност, младежката дейност винаги са били приоритет, каза още Благов. „Бъдещето е на младите, силата е в новото. Това е моето послание към хората“, заключи бившият кмет на Свищов, а сега кандидат за депутат.

Докато децата се забавляваха с техните родители на организираният за тях спортен празник от КП „Реформаторски блок – Глас Народен“, вторият в листата им за Велико Търново Ангел Янчев посочи още от проблемите в образоването. „Освен безплатни учебници за учениците от 1 до 12 клас, ние настояваме и за спирането на социалните помощи, ако децата не посещават училище. Заплатите на учителите трябва да бъдат по-високи, а студентските стипендии също да се повишат“, посочи Ангел Янчев.

Мирослав Трифонов, който е трети в листата за Велико Търново коментира, че досега не е залагал на губещо се, а формулата му и този път ще е печеливша. „Сигурен съм, че в лицето на нашия водач г-н Благов, ние ще имаме следващия депутат от Великотърновския регион в Народното събрание. Това е един чудесен отбор и не бива да допуска някой, че ние няма да успеем“, сподели още Мирослав Трифонов.

Според него трябва да се създаде добра среда за привличане на големи инвеститори и те да участват на пазара на труда по всички правила. „Това ще се случи при две важни неща – добра инфраструктура и работещо законодателство“, заключи Трифонов.

Спортния празник, който организираха в съботния следобед от „Реформаторски блок – Глас Народен“ продължи до късно и събра около 1000 човека, водени от идеите им за промяна.

На предстоящите парламентарни избори коалиция от партии „Реформаторски блок – Глас Народен“ е под номер 21 в интегралната бюлетина.

Стефан НАНКИНОВ

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Новина на часа: Мотор блъсна жена до “Билла”, водачът му избяга

Нелеп пътен инцидент стана в късния следобед във Велико Търново. Мотор блъсна жена на видима възраст около 22-24 години в…

Затвори