Share

Годишните награди за образование и култура развълнуваха жителите на Свищов

сряда, 25 май, 2016, 17:03ч.


1

На впечатляваща церемония в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови” се проведоха Годишните награди за образование и култура на Община Свищов. Програмата бе открита с музикално изпълнение на Фанфарния оркестър на СОУ „Д. Благоев” и приветствие от кмета на община Свищов Генчо Генчев. Директорът на дирекция „Култура и културно наследство” – Росен Маринов, бе основният организатор и водещ на събитието, което се оказа доста вълнуващо за всички. Чрез интерактивна медия и кратки експозета носителите на тазгодишните награди бяха представени по най-добрия начин. Община Свищов отличи едни от най-изявените и заслужили деятели в областта на културата и образованието, като раздаде следните награди:

Една награда за „Деятел на културата“;
Пет награди за „Активна читалищна дейност“;
Четири награди „Учител на годината“ в под-категориите: – „Предучилищно възпитание“, „Начален етап“, „Прогимназиален етап“ и „Гимназиален етап“;
Дванайсет награди за „Принос в образованието“;
Четири награди за „Високи творчески постижения“
Едно от най-високите отличия, които общината присъди и тази година за високи постижения в областта на културата и образованието, за опазване на културно-историческото наследство, и популяризирането на родния град е наградата „Достоен за Свищов“, която бе връчена на г-н Пети Доневски от кмета на Свищов. Г-н Доневски посвещава близо 30 години от живота си на това да работи за Свищов, в областта на културно-историческото наследство на града, за неговото опазване и популяризиране.

За първи път беше връчена и награда „За цялостен принос“, която за в бъдеще ще се връчва на хора по повод дългогодишния им труд в областта на културата или образованието. Първият носител на тази награда в община Свищов е г-жа Таня Ликова. Тя е човек, който е посветил почти целия си професионален път на това да работи в областта на културата. С всеотдайния си труд, години наред е в основата на всички културни събития и празници, които се организират и провеждат на територията на общината.

За категорията „Деятел на културата” бяха направени 6 номинации на читалищни дейци от община Свищов. Наградата „Деятел на културата” за 2015 година бе връчена на  Маргарита Колева от кмета Генчо Генчев. Г-жа Колева посвещава 22 години на библиотечната работа. Благодарение на съвкупност от лични качества, които тя притежава, успява добре да общува и работи с хората, и да събужда интереса им към книгата. Тя е дейна фигура в културния и обществен живот на община Свищов.

Останалите петима номинирани: Георги Русанов, Даринка Яламова, Недялка Паришева, Петър Янков и Траянка Атанасова получиха грамоти и награди за „Активна читалищна дейност“.

Категорията „Учител на годината” беше разделена на 4 подгрупи, а наградените учители бяха както следва:

 

Еленка Пътева – предучилищно възпитание, ЦДГ „Радост“;
Стефка Николаева – начален етап, СОУ „Н. Катранов“;
Евгений Йонков – прогимназиален етап, ОУ „Ф. Сакелариевич“;
Красимира Кирчева – гимназиален етап, СОУ „Д. Благоев“

Всички Учители на годината бяха представени през погледа на своите ученици, колеги и съграждани, които с много любов и уважение се изказаха за тях и техния професионализъм.

Наградите за „Принос в образованието” бяха връчени на учители, които с всеотдайността в работата си, увличат своите възпитаници и те жънат успехи, чрез изявите си, във всички сфери на образованието:
Галя Иванова – СОУ „Николай Катранов“
Йорданка Николова – СОУ „Димитър Благоев“
Тодорка Живкова – СОУ „Димитър Благоев“
Стефка Георгиева – СОУ „Цветан Радославов“
Снежана Николаева – СОУ „Цветан Радославов“
Велина Атанасова – ДТГ „Димитър Хадживасилев“
Елза Николаева – ПГ ПО ЛПС
Валентин Великов – ПГ „Асен Златаров“
Еленка Иванова – ЦДГ „Васил Левски“
Виктория Николаева – ОДЗ „Чиполино“
Катя Дойчева – ЦДГ „Радост“, удостоена с грамота „Н. РИЛСКИ“
Силва Христова – СОУ „Николай Катранов“, удостоена с грамота „Н. РИЛСКИ“

 

Наградите за „Високи творчески постижения” заслужиха деятели, които с творчеството си прославят Свищов не само на национално ниво, но и на международно ниво:
Стефан Костадинов – хореограф на ДОТА „ОГНЕНИ РИТМИ“
Корнелия Чекелева – вокален педагог в ШКОЛА ПО ИЗКУСТВАТА
Ели Иванова – художествен ръководител на ТФ „РАДОСТИНА“
Антоанета Георгиева – вокален педагог КЛУБ „ЕСТРАДА“
След връчването на престижните награди Росен Маринов благодари на всички взели участие по реализирането на церемонията:

отдел „Образование“
дирекция „Култура и културно наследство“
ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“
СОУ „Димитър Благоев“
Тържественият ден продължи с театралната постановка „Валят пари“ на Русенския драматичен театър „Сава Огнянов“ и участието на едно от най-обичаните имена на българския театър и кино Христо Гърбов.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Съветниците от БСП поставят питания за състоянието на кв. “Варуша” и за новоизградена площадка

Общинските съветници от БСП ще поставят на кмета Даниел Панов поредица от питания за състоянието на великотърновския квартал “Варуша”. “Целта…

Затвори