Share

ГЕРБ подари на председателя на Групата на ЕНП в Европарламента картина на Христо Панев

сряда, 16 май, 2018, 16:03ч.


WhatsApp Image 2018-05-16 at 12.23.21

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов подари платно от именит великотърновски художник на колегата си в Европейския парламент и също председател на най-голямата група в него – Манфред Вебер. Жестът е от името на Парламентарната група на ГЕРБ. Народните представители откупиха картината „Българка“ на Христо Панев, който преди дни подреди изложба в Народното събрание.

Прекрасната творба искрено зарадва председателя на групата на Европейската народна партия /ЕНП/ в Европарламента Манфред Вебер, който в сряда посети Народното събрание.

„България има невероятни творци, за нас е изключително важно, че ще притежавате една прекрасна картина“, обърна се Цветан Цветанов към Вебер.

„Убеден съм, че  през следващите години г-н Манфред Вебер ще бъде един от водещите европейски политици и се радвам, че той е голям приятел на България и всички български граждани“, категоричен е Цветанов, който в парламента представлява Великотърновския район.

Председателят на ЕНП в ЕП Манфред Вебер е в България във връзка със Срещата на върха между Европейския съюз и Западните Балкани.

По-рано днес той проведе среща с Цветан Цветанов, като го поздрави за успешното протичане на Българското председателство на Съвета на ЕС и за акцента, който то поставя върху европейската перспектива пред Западните Балкани. Председателят на Групата на ЕНП подчерта и важността на усилията на правителството на Бойко Борисов за защита на външната европейска граница с Турция и за изграждането на необходимите възпрепятстващи съоръжения по нея. Вебер изрази задоволството си от реализираните политики на правителството и управляващото мнозинство в парламента.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
СУ „Николай Катранов“ стана част от програмата „Back to school” на Европейската комисия

В СУ „Николай Катранов“ гостува Стефан Сапунджиев, служител на Европейската комисия. Визитата му бе във връзка с европейска инициатива „Back…

Затвори