Share

Георги Първанов пристига във В. Търново

сряда, 14 сеп., 2011, 16:33ч.


Президентът Георги Първанов пристига в края на тази седмица във Велико Търново. В нашия град той ще представи книгата си “Отчетът на президента”.

В нея на 187 луксозни страници е събрано най-важното и значимото, което е свършила президентската институция от 2001 до 2011 г. От сборника става ясно, че за десет години Георги Първанов е издал 1600 указа като държавен глава. По време на двата си мандата на “Дондуков” 2 той е работил с три правителства.

Първанов представя “Отчетът” пред обществеността в различни български общини. Във В. Търново той ще направи това в залата на Музей “Възраждане и Учредително събрание” в събота, 17 септември от 18,00 ч.

Старата столица вече е в подготовка за честване на Деня на независимостта 22 септември. В петък от 11:00 ч. на пресконференция ще бъде обявена програмата за честване на 103-та годишнина от Независимостта на България. Същия ден ще започне монтирането на материалите, посветени на тържественото честване, обявиха от общината.

Ще бъдат монтирани транспаранти, с вишка ще бъдат подменени 30 национални знамена от общо 170 национални знамена и знамена на Велико Търново, разположени върху фасадите на сградите от кръстовището  “Искра” до площад “Цар Асен”. Във връзка с работата на вишката, с чиято помощ ще бъдат подменени националните знамена, временно ще бъдат стеснявани уличните платна, като стесненията ще бъдат обозначени със съответните знаци и съгласувани с органите на полицията.

Върху фасадата на сградата на общината традиционно ще бъде монтирано 54 квадратни метра /6 х 9 метра/национално знаме.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Емил Василев внесе законопроект за българската музика

Депутатът от РЗС и кандидат за кмет на Велико Търново Емил Василев внесе в Народното събрание проект за Закон на...

Затвори