Share

Генчо Генчев: “Приоритет е всичко, което е в полза на свищовлии”

вторник, 28 Февр., 2017, 12:51ч.


IMG_4369

Приоритет в нашата работа е всичко, което е в полза на свищовлии, заяви кметът на Свищов Генчо Генчев на среща, в която направи отчет на свършеното през 2016 г. и обяви плановете за настоящата година. За м.г. Община Свищов има 80 % реализирани проекти по европейски програми, като стремежът е да бъдат обхванати всички сфери.

Проектите в образованието са на стойност 1.2 млн. лв. За 763 000 лв. е проектът “Да учим всички заедно”, с който се обновяват ОУ “Филип Сакелариевич” и “Цветан Радославов”. Стартира публичната инвестиционна програма по “Региони в развитие”, която е за 17 млн.лв. До месец май започват строителните дейности по цялостно обновяване на ЦДГ “Радост”, обновяване и енергийна ефективност на ОУ “Кирил и Методий” в Овча могила и др.

В инфраструктурата – стартира проект за 5 млн.лв. за обновяване на градската среда. Предстои и ремонт на сградата на Община Свищов. 500 000 лв. бяха получени за водопроводите, припомни кметът Генчо Генчев. Сериозно внимание е отделено на свищовската болница – по проект за 3 млн. лв. по “Трансгранично сътрудничество” за нея ще бъде осигурен модерен скенер, както и реанимобил. 300 000 лв. са предвидени са подобряване на условията на труд в болницата, по проект за 3 млн.лв. ще бъде подобрена енергийната ефективност и подменено парното отопление. През юни се очаква отново след дълго прекъсване да заработи и водолечението.

“Заварих болницата с 1.3 млн. лв. дългове, сега те са 900 000 лв, от които 400 000 лв. за лекарства. Трудно е, но успяваме да удържим положението и дълговете спряха да растат”, отчете кметът на Свищов.

В социалната сфера се реализират проекти за осигуряване на работа и привличане на младите хора, за увеличаване на домашния социален патронаж и други.

На 27 юни т.г. Свищов ще чества 140 години от освобождаването си. Очаквайте подробности за предстоящите културни прояви в дунавския град!

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
„Прием в Холандия – кандидатстване, срокове и финансиране“ организира “Интеграл”

За всички, които търсят достъпно и качествено образование на английски език Холандия предлага голямо разнообразие от бакалавърски и магистърски програми.…

Затвори