Share

Генчо Генчев представи потенциала на община Свищов пред 28 азербайджански компании

сряда, 7 Ное., 2018, 18:38ч.


received_2499592800122517

На 7 ноември в град София се проведе бизнес форум в рамките на V-та среща на Съвместната комисия по търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество между Република Азербайджан и Република България. На двустранната срещата, организирана от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, присъстваха представители на министерства на двете страни. При откриването на форума министърът на енергетиката г-жа Теменужка Петкова отбеляза, че отношенията между България и Азербайджан са изключително добри и приятелски, на най-високо политическо ниво – „Това дава голямо предимство и е сериозна основа за развитието на двустранните отношения във всяка една област.“ Тя допълни още, че именно в рамките на такъв бизнес форум бихме могли да създадем условия и равни възможности за това икономическо сътрудничество между двете страни, с реални резултати. Министърът на енергетиката подчерта още, че търговският стокообмен между България и Азербайджан през 2017 години бележи ръст от 38%.

По покана на посланика на Република Азербайджан в Република България д-р Наргиз Гурбанова, кметът на Свищов Генчо Генчев представи потенциала на община Свищов пред 28 азербайджански компании. В индивидуални срещи кметът на Свищов представи бизнес възможностите за инвестиции, като изтъкна геостратегическото местоположение на града и предимството, което има с прекия излаз на река Дунав – като важен международен воден път, свързващ Европа и Азия. Той презентира и свищовския икономическо-технологичния обществен парк, който има потенциала да се нареди сред модерните и предпочитани зони, предлагащи отлични условия за инвестиция. Азербайджанските компании проявиха интерес към минералните извори на територията на общината и вино производството в района. Генчо Генчев имаше възможност да разговаря лично и с министъра на селското стопанство на Република Азербайджан г-н Инам Керимов, който подчерта, че Република Азербайджан е готова да засили икономическото сътрудничество и търговските отношения между двете страни.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автосервиз във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Депутатът инж. Клавдия Ганчева: По-високи пенсии и МРЗ догодина

С 5.7% ще се увеличат парите на повече от 2 100 000 пенсионери, считано от 1 юли 2019 г., което…

Затвори