Share

Ганчо Карабаджаков отличи децата, направили най-хубавите сурвакници

четвъртък, 19 Дек., 2013, 17:15ч.


DSC_0079

Заместник-кметът на Община Велико Търново Ганчо Карабаджаков отличи по време на специално събитие, децата, работещи в Общински детски комплекс за из работените от тях красиви сурвакници. Събитието, което се проведе в сградата на общината е част от конкурса  „От Коледа до Васильовден”.

Ганчо Карабаджаков се обърна към малките автори на приложни изкуства с думи на благодарност за това, че с красивите сурвакници, които са направили са показали, че изконните български ценности и традиции са живи. Той им благодари за тава, че са използвали традиционни материали и техники при правенето на сурвачките и така са станали част от процеса на съхраняване на автентичността на този прекрасен български обичай.

Възпитаниците на Общински детски комплекс показаха своите възможности и постижения и в овладяването на фолклорната музика и танци, като изнесоха малък концерт във фоайето на Община Велико Търново.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Областният управител се срещна с ветерани от войните

Областният управител инж. Георги Рачев се срещна с  25 ветерани и  потомци на участниците във войните на България от област…

Затвори