Share

Г. Оряховица отново ще се включи в световната инициатива “Часът на Земята”

четвъртък, 16 Мар., 2017, 08:31ч.


chasat_na_zemiata

Горна Оряховица отново ще се присъедини в световната инициатива “Часът на Земята”, която се провежда всяка последна събота на месец март. На 25 март (събота) за един час от 20,30 ч. до 21,30 ч. ще изгасне фасадното осветление на сградата на Общината, а също и лампите на пл. “Георги Измирлиев”. В този час хора и общини в България и по света ще загасят осветлението в знак на съпричастност към опазването на природата и в частност към и промените в климата.

Мотото на „Часът на Земята” в България тази година е: ”Загаси светлините, отвори очи за планетата”. Със символичното гасене на осветлението за час, ще се акцентира внимание на спешната нужда от действия за ограничаване на промените в климата.

„Часът на Земята” се провежда за първи път през 2007 г. в Австралия. Тогава, в рамките на един час, хората изразяват своята воля за справяне с климатичните промени, като загасят осветлението в домовете си. Кампанията вече е една от най-популярните световни инициативи, в която се включват хиляди градове от стотици държави по света, правителства и бизнеси, обединени от общи послания и действия за защита на природата.

В България кампанията се провежда от 2009 г., като всяка изминала година нейните привърженици стават повече. До момента близо 50 български общини са потвърдили, че ще се включат в „Часът на Земята”. Същото са направили и много институции.

Без светлини остават и световни културни паметници като Бранденбургската врата в Берлин, Айфеловата кула в Париж, Лондонското виенско колело, четири от петте най-високи сгради в света, сред които “Емпайър Стейт Билдинг” в Ню Йорк, кулата “Бурж Калифа” в Обединените арабски емирства. Тъмни остават и статуята на Исус Спасителя в Рио де Жанейро, императорският дворец в Банкок, мемориалът на мира в Хирошима и др.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Малки музиканти от Г. Оряховица направиха първата си концертна изява

15 малки музиканти от Центъра за подкрепа за личностно развитие в Горна Оряховица направиха първата си концертна изява. Тяхна публика…

Затвори