Share

Филм за „втората реалност” на Велико Търново

вторник, 26 ян., 2010, 17:35ч.


VTsnqg

Драматургът Любен Босилков и младият студент по режисура Радослав Гизгинджиев създадоха художествено-документален филм за Велико Търново, който носи името “Втората реалност”. Филмът е с продължителност час и половина и представя нестандартния поглед на двамата творци към града и неговото двойнствено битие. Лентата е запечатала различни мигове от великотърновските улици, заведения, емблематични места. В него е ползван архивът на Иван Панайотов, Регионалния исторически музей и Народната библиотека Петко Славейков”. Художник е Ваня Панайотова, а музикалното оформление е на Александър Стефанов.

Заснемането на филма е отнело 3 месеца и половина ­ – от октомври до сега. Във филма участват непрофесионални актьори. Единствените професионални артисти са тези, които играят в постановката Перпетуум мобиле” на МДТ Константин Кисимов”, откъси от която са ползвани в монтажа, обясни Босилков.

Според Любен Босилков във Велико Търново има втора реалност, която остава в сянка. Притиснати от ежедневието, много рядко се обръщаме към митовете, историята, изкуството, които ни преследват и са съставна част от този друг живот, за който искаме да разкажем в този филм”, категоричен е сценаристът.

Официалната премиера на филма ще бъде за празника на града 22 март. Авторите имат амбициите да го представят и на европейските фестивали.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Показват в Президентството археологически находки от Търновград

Археологическа изложба в Президентството в София ще покаже експонати от Регионалния исторически музей във Велико Търново. Експозицията се нарича "По...

Затвори