Share

Европейски рокери подпомагат болници, социални институции и услуги във Велико Търново

сряда, 2 Окт., 2019, 13:18ч.


20191002_115053
През месец май 2020 г. пет тира с медицинска техника и оборудване ще пристигнат в старата столица

Представители на Асоциация на европейски рокери „Евро байкъср“, базирана в Германия и представлявана от Д-р Херман Мюнцел, проведоха работна среща с изпълняващата длъжността кмет на Община Велико Търново Снежана Данева – Иванова. Срещата се осъществи по инициатива и с активното партньорството на Петър Стефанов и „Бългрско чопър общество“.

Любители на мотоциклетите от Германия и Европа, обединени в Асоциация през 2003-та година посетиха старата столица с благородната кауза да подпомогнат с дарения болници, социални институции и услуги.

Водени от хуманни съображения, те са решили да обединят страстта си към мотоциклетите и пътешествията с мисията да помагат на хора и институции, които изпитват необходимост от подкрепа.

Членовете на Асоциацията поддържат контакти с над 1200 европейски болници и разполагат с възможност да предоставят болнична техника и оборудване, обзавеждане.

По време на срещата Снежана Данева – Иванова запозна гостите с конкретните необходимости от медицинска техника и оборудване в здравните заведение в старата столица. Представителите на Асоциацията поеха ангажимент през месец май 2020 г. във Велико Търново да пристигнат 5 тира с медицинска техника и оборудване. Дарителите заявиха волята и намерението си да заплатят и транспортните разходи до България на осигурените от тях дарения. Идеята на дарителите е тези техни жестове да станат постоянни и да подпомогнат във времето на колкото може повече институции и хора.

След срещата гостите посетиха Център за психично здраве Велико Търново. Разговаряха с Управителя и посетиха отделенията и Дневният център.

Гостите имаха възможност да посетят и някои от емблематичните забележителности на Духовната и Историческа столица на България Велико Търново и изразиха задоволството и очарованието си от излъчването и атмосферата на града.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Инж. Добромир Добрев бе гост на 12-я рожден ден на Сдружение ГОАРТ

Инж. Добромир Добрев бе гост на откриването на изложбата по повод 12-та годишнина на Сдружение ГОАРТ. Кандидатът за кмет на…

Затвори