Share

Евродепутатът Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП): „Лясковец е модел за успешни инициативи за трансгранично сътрудничество“

вторник, 8 май, 2018, 12:28ч.


20180508093246__MG_7886
„С течащите в момента два големи проекта по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Румъния, Лясковец е модел за успешна работа и инициативност в тази сфера. Фокусът на местната власт към създаването на зелени работни места и стимулиране на предприемчивостта сред младите е правилната стратегия за адаптиране на местната икономика към условията на 21-и век.“ Това заяви българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) на 8 май 2018 г. по време на участието си в семинар за насърчаване на предприемачеството в Лясковец.

„Радвам се, че ще за първи път в Лясковец ще организираме инициативата „Научи ме да умея“, която цели да помогне на младите хора в България да придобият умения за успешна професионална реализация чрез провеждане на работилници за уменията на 21-и век и в последствие обучителни стажове в местни компани.“Допълни Ева Майдел по време на разговора с над 40 младежи от училище „Максим Райкович“ в Лясковец и членове на местния младежки парламент.

Събитието се проведе в единствения в България музей на гурбетчийското градинарство в Лясковец. Освен Ева Майдел в дискусията участваха Ивелина Гецова, кмет на община Лясковец, Любомира Попова, областен управител на област Велико Търново, Теодора Калейнска, директор на Европейски информационен център Велико Търново.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Събитията във В. Търново от 8 до 13 май

Програма на Община Велико Търново 8 – 13 май 2018 г. 1-14 май Таблата пред Факултета по изобразително изкуство Изложба…

Затвори