Share

Eвродепутатът Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) подари на великотърновци оперетата „Баядерка“

четвъртък, 1 Ное., 2018, 13:18ч.


IMG-20181031-WA0104

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел подари на великотърновци оперетата „Баядерка“ по повод Деня на народните будители. Представлението беше изпълнено от трупата на МДТ “Константин Кисимов”, който е единственият български театър, който поставя прочутото произведение на Имре Калман.

„В навечерието на един от най-светлите български празници – Деня на народните будители, е важно да си спомним за нашите предци, допринесли за българското прераждане от етнос в нация, от средновековни хора в модерни граждани. Също толкова важно е да покажем уважение и подкрепа за тези съвременни будители, които със своя ентусиазъм и всеотдайност продължават да се грижат за културното и духовно израстване на народа ни.“ Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП преди началото на постанновката на 31 октомври в МДТ „Константин Кисимов“ във Велико Търново.

С осигуряването на безплатни билети българският евродепутат поднася своите комплименти към почитателите на театралното изкуство и всички съвременни пазители на духовността. Жестът е и в подкрепа на дейността на театралите от търновската сцена, които Ева Майдел подпомага редовно.

IMG-20181031-WA0111

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Поздрав на инж. Добромир Добрев по повод Деня на народните будители

Уважаеми учители, Уважаеми дейци на образованието, просветата и културата и изкуствата, Уважаеми съграждани,  На 1 ноември - светлия общобългарски празник…

Затвори