Share

Ева Майдел: Работим до 2030 г. всички млади за завършват средно образование и да са функционално грамотни

четвъртък, 16 май, 2019, 17:22ч.


IMG-20190516-WA0053

„Създадохме Образование България 2030 с конкретни цели – да подобрим качеството на образованието в България. Работим за това всички млади хора за завършват средно образование и да са функционално грамотни до 2030 г., а поне 80% от наскоро завършилите да се реализират на пазара на труда. Стандартът на живот е висок там, където образованието е качествено. ГЕРБ е единствената партия, в която осъзнаваме това и поставихме образованието като основен приоритет, инвестирайки огромни средства за по-високи заплати на учителите, по-модерни класни стаи и училища, по-малко отпаднали деца от училище и подобряване на уменията и имиджа на учителската професия.“ Това заяви кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Ева Майдел по време на среща с учители ил директори в Горна Оряховица на 16 май 2019 г.

Ева Майдел е инициатор и съосновател на първото по рода си в ЕС сдружение „Образование България 2030“, в което публичен, частен и граждански сектор работят успоредно с правителството за качествено образование и преодоляване на недостига на кадри. За четирите години на съществуването си сдружението допринесе за това темата да е приоритет номер едно на правителството, да има близо 2000 ученици, обучени на уменията за успех на 21-и век в рамките на кмпанията „Научи ме да умея“, да има изготвени три ежегодни мониторингови доклада, с които се измерва развитието на образованието.  Образование България 2030 участва с позиции в работните групи за промяна на закона за образованието и да организира ежегодно най-голямата конференция за образование в България.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Три нови машини пусна в действие сметопочистващата фирма „Глобъл Клинър“

Три нови машини пусна в действие фирмата, ангажирана със сметопочистването и сметоизвозването в община Горна Оряховица „Глобъл Клинър“. Новите камиони…

Затвори