Share

Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) покани в Брюксел победителите от конкурса за есе на Юридическия факултет към ВТУ

петък, 3 Авг., 2018, 14:50ч.


eva plenary

Диян Дачев и Димитър Илиев са победителите в конкурса за есе на евродепутата Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) и Юридическия факултет към ВТУ.

Над 20 студенти се включиха в конкурса като те имаха възможност да избират между две теми- „Регионът на Западните Балкани във фокуса на Европа“ и „Европейският регламент за защита на личните данни – нови правила за нашата правна защита“.

По първата тема победител стана Димитър Илиев със своята оригинална разработка „Регионът на Западните Балкани във фокуса на Европа“ (или: Приказката за Западните Балкани с ненаписан край), а Диян Дачев спечели във втората категория, със своята интересна интерпретация по темата за личните данни.

„Важно е да се вслушваме в гласа на младите хора, да търсим тяхното мнение и да ги подкрепяме, защото те държат бъдещето в собствените си ръце. Със своето критично мислене и активна позиция, те ни показват своето отговорно отношение към събитията от нашето ежедневие. Наша задача е да помагаме за развитието на техния потенциал и успешната им реализация.“ Това сподели българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по повод конкурса, който се провежда за втора поредна година.

„Благодаря на всички участници за проявения интерес и споделените мнения по две от актуалните теми от дневния ред на Европейския парламент“, допълни Ева Майдел.

Двамата победители получиха покана да посетят Европейския парламент в Брюксел като награда за отличното си представяне.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Тествана бе технология за почистване на пластични фигури и паметници във Велико Търново

По инициатива на заместник кмета на Община Велико Търново г-н Ганчо Карабаджаков бе проведен тест на техниката и технологията на…

Затвори