Share

Емилиян Севов от ПТГ „В. Левски“ със златен медал от национално ученическо състезание за заварчици

понеделник, 16 Апр., 2018, 12:37ч.


30716037_1245007682297215_4735694841093029888_n

Златен медал от националното състезание „Най-добър млад заварчик“ завоюва Емилиян Севов от ПТГ „Васил Левски“ в Горна Оряховица. Надпреварата се провежда за първи път и е част от календара на МОН. Домакин на състезанието на 13 и 14 април бе „БГ – Център за заваряване и квалификации ООД, Струна” – град София. Участваха представители на 8 професионални технически гимназии от Горна Оряховица, Ботевград, Враца, Елхово, Кнежа, Пирдоп, Сандански, Червен бряг.

ПТГ „Васил Левски” бе представена от Емилиян Севов, ученик в 11 а клас, специалност „Автомобилна мехатроника”.

Състезателите демонстрираха своите практически умения по заваряване на листов материал, ъглови и челни заваръчни съединения по методите Ръчно електродъгово заваряване (РЕЗД) и Електродъгово заваряване в защитна газова среда (инертен/активен) с топящ се (МИГ/МАГ) в различни позиции.

Учениците представиха своите Арт инсталации на тема „Съединението прави силата”. С уменията, придобити в училище и във фирма „Грейко-Инженеринг” ООД гр. Горна Оряховица, Емилиян Севов достойно спечели първото място. “Гордеем се със завоювания златен медал на нашия възпитаник. Пожелаваме му успех в училище и в бъдещата професионална реализация“, казват от ръководството на горнооряховската професионална гимназия.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Бус с деца катастрофира край В. Търново

Инцидент с бус се размина на косъм от по-голяма катастрофа на пътя София-Варна край Лясковец, предаде БГНЕС. Инцидентът е станал снощи след 21.00…

Затвори