Share

Емил Павлов е новият почетен гражданин на Велико Търново

вторник, 12 Мар., 2019, 11:33ч.


MFF

Около кандидатурата на Емил Павлов за Почетен гражданин на Велико Търново са се обединили всички представители на комисията от общински съветници, която разгледа постъпилите предложенията, съобщи “Янтра ДНЕС”. В комисията влизат председателите на постоянните комисии в местния парламент, както и неговият председател Венцислав Спирдонов.

Официално Великотърновският общински съвет ще гласува присъждането на отличието на тържествената си сесия, която ще се състои на празника на града – 22 март.

Кандидатурата на Емил Павлов за Почетен гражданин, основател и президент на Международен фолклорен фестивал в старата столица, беше предложена от граждански комитет. Павлов беше номиниран заради изключителните си заслуги за популяризирането на културния и фестивален туризъм в старата столица и в страната, за големия принос в съхранението и представянето на българския фолклор, като част от нематериално културно наследство, за работата му, свързана с утвърждаване на В. Търново като културната столица на България.

Предложения за наградата “Велико Търново” се приемат до края тази седмица. За отличието вече е предложен доц. Светлозар Стойков, началник на акушеро-гинекологичното отделение на МОБАЛ “Д-р Ст. Черкезов”.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Фондация „Искам бебе“ се присъедини към общинската програма „Ин витро“

Фондация „Искам бебе“ се присъедини към общинската програма „Ин витро“, чрез която във Велико Търново бива насърчавана раждаемостта. Ежегодно общината…

Затвори