Share

Експерти от Ниш останаха впечатлени от социалната политика и проекти на Общината

четвъртък, 19 юни, 2014, 17:51ч.


DSC_0003

Заместник-кметът на Община Велико Търново Ганчо Карабаджаков и директорът на дирекция „Социални дейности и здравеопазване Росица Димитрова се срещнаха с експерти в областта на социалната политика от Сърбия.

Гостите проявиха интерес към политиката на общината за предоставяне на множество адекватни социални услуги в общността. След представянето на социалната политика на Старата столица експертите останаха впечатлени от богатият набор социални дейности и проекти, които се реализират не само в град Велико Търново, а и на територията на цялата община. Те заявиха, че са респектирани от факта, че са обхванати широки социални групи и хора с проблеми, които се нуждаят от помощ и подкрепа.

Основен акцент в разговорите и професионалната дискусия бяха проблемите, свързани с протичащият процес на деинституционализация на децата, лишени от родителски грижи, така и кризисните центрове за деца, станали обект на трафик и насилие.

Експертите от Сърбия заявиха, че са впечатлени от мащаба и адекватността на предлаганите във Велико Търново и общината социални услуги. Те заявиха, че опита, който са придобили при посещението си е особено полезен за тяхната работа в контекста на настъпващите промени в сръбското законодателство в областта на социалните услуги и в хода на подготовката на Сърбия за членство в Европейският съюз.

Представени бяха и дейностите в областта на социалната политика и социалната интеграция, които са особено важна част от кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 година.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Театрални етюди в градския транспорт

Театрални етюди ще видят пътуващите в градския транспорт на 20, 24 и 27 юни 2014 г. между 12,00 и 16,00…

Затвори