Share

Един от най-добрите отоларинголози в страната оглави УНГ-отделението в МБАЛ “Св. Иван Рилски“

четвъртък, 4 Окт., 2018, 16:28ч.


d_r_Stojan_Stojanov

Един от най-добрите специалисти по отоларингология в България оглави УНГ- отделението в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица. След кончината на досегашния началник на отделението д-р Атанас Атанасов, ръководството на болницата покани пловдивския УНГ специалист д-р Стоян Стоянов.55-годишният медик е завършил ВМИ – Пловдив през 1991 г. Специализира УНГ болести в Медицинска академия в Пловдив и в ИСУЛ в София. През 2011 година специализира „Отоневрология“ в ИСУЛ. Основно трудовият му опит е като УНГ- специалист в областта на онкологията, като е работил в Националната онкологична болница в София. Специализира и фониатрия (наука за гласообразуването и патологиите на гласа), отоневрология (медицинска подспециалност между УНГ и неврологията, свързана с проблемите на слухово – вестибуларния рецептор) и аудиология. В момента е в процедура на изготвяне и защита на дисертация на тема „Злокачествени тумори на хипофаринкса“ заради дългогодишни наблюдения и опит.

От началото на октомври д-р Стоянов е част от лекарския екип на горнооряховската болница, където пристига от УМБАЛ – Пловдив. Медикът е свързан с района, тъй като баща му е родом от Елена.

Целите, които си поставя д-р Стоян Стоянов, са свързани с максималното повишаване на качеството на здравното обслужване на населението, увеличаване на регистрираните в отделението легла (в момента 6 на брой), както и въвеждането на неприлагани диагностично- терапевтични процедури, вкл. и оперативни. Сред другите приоритети на д-р Стоянов, са: активно наблюдение на болни съвместно с лекарите от неврологичното отделение и ОАИЛ при общи случаи като обструктивна сънна апнея (тежко хъркане с прекъсване на дишането), както и профилактика на остри респираторни инфекции.

„От осем години това отделение е единственото във великотърновска област. То има юридическата възможност и потенциал практически да утвърди присъствието си като единственото такова в региона“, коментира д-р Стоянов.

Лекарят се ангажира с максимално разширена гама от диагностично- терапевтични процедури в областта на УНГ- патологията, които не са прилагани до момента в лечебницата, както и да работи в симбиоза със свои колеги от Пловдив и София.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
На 31 октомври изтича крайният срок за втората вноска на местните данъци за текущата година

На 31 октомври изтича срокът за плащане на втората вноска на данъка върху превозните средства и данъка върху недвижимите имоти…

Затвори