Share

Джулай морнинг на Света гора днес

сряда, 30 юни, 2010, 15:13ч.


uni

Масово посрещане на първото юлско слънце организира за първи път Великотърновският университет ”Св. св. Кирил и Методий”, съобщи ректорът проф. Пламен Легкоступ. Сутрин слънцето изгрява откъм хълма Момина крепост, откъм меандъра на река Янтра и Балдуиновата кула.

Програмата ще започне от 19 ч., а от 20.00 ще бъде официално открита. Ще свирят групите Мурзилка, Демоде, Роял Дикси Бенд, бардът Милен Тотев и Дуо Павлови. DJ Емо ще се грижи за доброто настроение на младите хора през останалото време. Открита е и нова страница в интернет, която се нарича ”Юлско слънце над ВТУ”. Там са обявени конкурси за поетични творби, за слънцето, любовта и настъпващия ден. Тези творби ще има възможност да бъдат прочетени като послание-есе към настъпващия ден.

”Обща целувка” е друга инициатива за вечерта. ”Идеята е не всички заедно изведнъж да се целунат, а да покажем, че любовта между хората е едно начало към доброто”, обясни проф. Легкоступ. Програмата предвижда и журналисти от централни, местни, печатни и електронни медии да отправят послания към новия ден. В 23.30 часа приключва първата част от инициативата, която ще продължи на 1-ви юли от 5.00 часа с музикална програма ”Кафе преди изгрева” и посрещането на слънцето с хитовата песен July Morning.

Университетът обявява и фотоконкурс за най-добра снимка от посрещането на първото юлско слънце. Най-добрите снимки ще получат специална награда на Ректора, която се пази в тайна. Събитието се организира с подкрепата на МДТ ”Константин Кисимов”, откъдето ще осигурят сцената и осветлението. July Morning ще бъде предаван on-line на страницата на Великотърновския университет ”Св. Св. Кирил и Методий”.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Съветниците в спор за паметен знак на Т. Живков във В. Търново

Остра дискусия и спорове сред общинските съветници във Велико Търново предизвика идеята да бъде поставен паметен знак на Тодор Живков....

Затвори