Share

Джони Велинов идва в болницата по повод Седмицата на донорството

вторник, 9 Окт., 2018, 16:49ч.


georgi-velinov-696x392

По повод седмицата на донорството, в понеделник 15 октомври в 13 часа в салона на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ ще се проведе среща, в която ще вземе участие футболната легенда Джони Велинов, който живее втори живот благодарение на успешна трансплантация на черен дроб. Освен него в болницата ще бъде и фенклубът на ЦСКА.

В световния ден на донорството – 13 октомври, началникът на Отделението по анестезиология и интензивно лечение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ д-р Сибила Маринова ще се срещне с мотористи от най-голямата мотоорганизация у нас – Sofia riders. Събитието ще се проведе във във Военномедицинска академия в София, като в нея ще вземе участие и началникът на Клиниката по коремна хирургия във ВМА, доц. Такоров, който извърши последната чернодробна трансплантация на пациент от донор от Великотърновската болница. Срещата е част от продължаващата информационна кампания за донорството, чиято основна идея е хората да познават ползите от него, както и значимостта му, за да може всеки от нас да направи съзнателен и информиран избор, ако изпадне в ситуация, в която трябва да вземе решение за даряване на органите на свой близък.

Координаторите за област Велико Търново д-р Сибила Маринова и д-р Ваня Лъчезарова ще участват и в годишната среща на координаторите по донорство у нас, която ще се проведе на 11 и 12 октомври в Лозен. На нея ще присъства и новият директор на Изпълнителната агенция по трансплантация д-р Михаил Христов.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Никола Янков с бронзов медал от националното първенство по киокушин карате

На 6 октомври в гр. Ямбол се проведе националното първенство по киокушин карате, на което юноши и девойки (младша и…

Затвори