Share

Джан Хайджоу – посланик на Китай: “В. Търново е прекрасен град с огромен потенциал“

четвъртък, 10 Авг., 2017, 13:34ч.


TraseuVarna
2018-та година е обявена за „Година на туризма между Европа и Китай“

Заместник-кметовете на Община Велико Търново Снежана Данева-Иванова и проф. Георги Камарашев посрещнаха днес Джан Хайджоу – посланик на Китайската Народна Република в България.

Негово Превъзходителство бе подробно запознат както уникалното културно-историческо наследство на града, така и с предимствата и възможностите за развитието на бизнеса и партньорските отношения в много сфери.

Представен бе както туристическият, така и бизнес ресурсът, заедно с богатите възможности, които предоставят двата университета, множеството филиали, колежи, училища, спортни бази на територията на града и региона.

„Велико Търново е прекрасен град с огромен потенциал и възможности за развитие“, заяви Джан Хайджоу. „Туризмът е приоритет за двете страни и предоставя множество възможности за сътрудничество и взаимни контакти в тази област. Над 122 милиона китайски граждани пътуват с туристическа цел по света всяка година. Над 10 милиона посещават Европа. Все още сравнително малко – около 20 хиляди са китайските туристи, които посещават България. Има много какво да се работи и да се направи в насока на това този брой да се увеличи“, каза посланикът.

Той сподели, че ключови сфери за подобряване на отношенията в областта на туризма са подобряване на рекламата, взаимното опознаване както на компаниите в туристическият бранш, така и между двете култури и хората, създаването на платформи за преки контакти между туроператорите, разработване на туристически продукти и маршрути са сред приоритетите в сътрудничеството в областта на туризма.

„Китай партнира активно с Европа в областта на туризма и 2018-та е обявена за година на туризма между Европа и Китай“. Чрез формулата „16+1“ Китай поддържа тесни връзки и партньорство със страните от Централна и Източна Европа”, заяви още китайският посланик.

Исторически градове в Китай проявяват интерес към подобряване сътрудничество към български градове с културно – историческо наследство. През месец септември на посещение във Велико Търново ще бъде делегация, водена от кмета на един от районите на Пекин, в който е съсредоточено голяма част от уникалното хилядолетно културно-историческо наследство на китайската столица. По време на срещата се очаква да се подпише споразумение за партньорство и съвместна работа в областта на опазване на културното наследство и на туризма.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Тимът на „Сребърна Янтра“ представи блестящо България в авторитетния конкурс „Music For Kids“

[caption id="attachment_39835" align="aligncenter" width="300"] Младите таланти на България – Жаки, Преси, Марти, Яна, Криси и Николай Константинов, водени от директора…

Затвори