Share

Дунавските и сицилианските общини подписаха меморандум за разбирателство и сътрудничество

вторник, 3 май, 2016, 12:48ч.


2

Председателят на Управителния съвет на Асоциацията на дунавските общини «Дунав» Пламен Стоилов подписа в Палермо Меморандум за разбирателство и сътрудничество с Асоциацията на сицилианските общини.

В българската делегация участваха кметове и председатели на общински съвети и общини-членки на АДО «Дунав». Община Свищов бе представена от председателя на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов и общинския съветник Емил Николов.

Домакин на събитието бе председателят на партньорската организация и кмет на Палермо, в присъствието на българския посланик в Италия и българския консул за област Сицилия, както и ръководителят на службата по търговско-икономически въпроси в Рим и представители на Конфиндустрия България, и Конфиндустрия Сицилия.

«След срещата в Сицилия до консултанта на община Палермо ще бъде изпратен списък с приоритетни идеи за бизнес и инвестиции във всяка от участващите общини. Кратък списък с такива проекти и идеи се подготвя и от името на община Свищов», каза председателят на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Програма за честване на 6 май

ПРОГРАМА ЗА ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА 6 МАЙ – ДЕН НА ХРАБРОСТТА И ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ 6 май 2016 г. /петък/…

Затвори