Share

Домашният социален патронаж в Павликени показа новото оборудване, с което ще осигурява всеки ден топла храна за 240 човека

четвъртък, 10 Ное., 2016, 16:56ч.


dsc_0431

Ново кухненско оборудване и обзавеждане беше монтирано в Домашния социален патронаж в Павликени. Институцията показа пред гражданите новите машини, с които ще продължи да осигурява топъл обяд за над 190 души в Павликени и общо над 240 души в цялата община. За това беше сключен тристранен договор между изпълнителя на доставка и монтиране на оборудването по проекта- „БИС“ ООД, който бе избран по реда на ЗОП, Фонд „Социална закрила“ и Община Павликени по проекта “Модернизация на кухненско оборудване и обзавеждане на Домашен социален патронаж гр.Павликени“.

Общата стойност на проекта е в размер на 21300лв., като 19170лв. са финансиране от Фонд „Социална закрила“, а Община Павликени  осигури сума в размер на 2 130,00лв.

Новото оборудване беше показано пред обществеността по време на Дни на отворени врати, които ДПС организира.

Професионална електрическа фурна на 3 нива, професионална електрическа печка, картофобелачна машина, автоматична зеленчукорезачка за зеленчуци и плодове, хладилен  шкааф, работна маса и други бяха доставени и монтирани в ДСП. Чрез новото оборудване ще се подобри качеството на предлаганата храна и ще се съкрати времето за нейното приготвяне, което ще доведе до намаляване на разходите за издръжка на дейността на институцията, обясни управителят й Милена Катинова. „С реализацията на проекта от друга страна Община Павликени отново поставя акцент върху социалната работа с възрастните хора и хората с увреждания, като по този начин ще се подобри качеството на услугата и подобряване качеството на живот на уязвими групи лица“, подчерта тя.

Домашният социален патронаж акцентира върху приготвяне и доставяне на храна за възрастни хора, хора с увреждания. Услугата е жизнено необходима за тези групи лица и интересът към нея непрекъснато се увеличава, предвид тенденцията към застаряване на населението.  В кухнята в ДСП Павликени се приготвя храна за близо 190 абонати от града и още 9 населени места, а в кухнята в с.Караисен – за още над 50 души.

 

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
13 без страх за достойна България!

Уважаеми съграждани , Остават броени часове до избора на Президент. Генерал Румен Радев спечели първи тур благодарение на широката обществена…

Затвори