Share

Доброволци от „Хана Проджект“ преобразиха Вътрешно отделение на свищовската болница

петък, 19 Окт., 2018, 15:51ч.


4

Американската организация реализира за шеста година доброволчески инициативи в Свищов

Вътрешно отделение на свищовската болница  МБАЛ „Димитър Павлович” бе ремонтирано от доброволци, членове на американската неправителствена организация „Хана Проджект”.

За три дни групата от 4 жени и 5 мъже успяха да боядисат цялото отделение, да ремонтират и подновят осветителните тела, както и да нанесат новото обзавеждане, което също е дарение от организацията. Дарението се състои от 15 нови болнични легла, с нови матраци, протектори за предпазване на матраците, и по два комплекта нови чаршафи, възглавници и шалтета за новите и всички останали легла в отделението, които са  общо25.

Ръководител на групата от доброволци отново бе американецът Дерън Уокър, който успешно се справя с тази задача вече в няколко благотворителни акции на „Хана Проджект”. Под негово ръководство през 2016 година бе изцяло подновено Детско отделение на свищовската болница, а през 2017 бе променен обликът на двора на Центъра за социална рехабилитация и интеграция в града.

За да се срещне лично с хората дарили доброволно своя труд и да им благодари за положените усилия, кметът на Свищов Генчо Генчев ги посети във Вътрешно отделение,  където те приключваха с ремонтните дейности. Градоначалникът изрази специални благодарности към тях и към семейство Лидия и Тим Отри, които за пореден път се отзоваха и съдействаха за реализирането на нещо стойностно и благородно в Свищов.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
МГЕРБ – В. Търново с разяснителна акция срещу трафика на хора

Представители на областната организация на МГЕРБ – В. Търново проведоха информационна акция, по повод 18 октомври, когато се отбелязва Европейския…

Затвори