Share

Доброволно формирование е създадено в Павликени

сряда, 18 Ян., 2017, 15:15ч.


DSC_0145-1

Доброволно формирование за помощ при спасителни и издирвателни операции, потушаването на пожари, извършване на неотложни аварийно-възстановителни работи и оказване на първа помощ на пострадалите беше създадено в Павликени. В състава на формированието влизат 14 доброволци, на които кметът на Община Павликени връчи пълна защитна екипировка – защитно облекло за пожарогасителни или спасителни действия, пожарникарски обувки, пожарникарски колан, защитна каска и предпазни ръкавици, по време на церемония в общинска администрация

Доброволно формирование 4501 е създадено от кмета на Община Павликени по решение на общинския съвет и в съответствие с общинските планове за защита при бедствия. Регистрирани са 14 доброволци които ще преминат основен курс за обучение на доброволци, проведен от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Павликени, както и курс за оказване на първа помощ към БЧК. Ръководителят на звеното Силвия Дечева ще премине специализиран курс за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях. Отговорникът на операциите е бивш служител на ПБЗН и има издаден сертификат за „Управление и контрол при възникване на бедствия, пожари и извънредни ситуации на мястото на инцидента”.

На всички доброволци са сключени застраховки „Живот“. Община Павликени заплаща и за екипировката и обучението им.

Доброволното формирование осъществява самостоятелни действия и/или действия подпомагащи основните съставни части на Единната спасителна система. Доброволното формирование ще взема участие в спасителни и издирвателни операции, потушаването на пожари, извършване на неотложни аварийно-възстановителни работи и оказване на първа помощ на пострадалите. Основната задача и цел на  ДФ е да извършва всякакви дейности по защитата на населението.

При изпълнение на съвместни дейности доброволците ще ползват сградата, техниката и оборудването на РСПБЗН, под ръководството на гл.инсп. инж. Ваньо Джамбазов, началник на службата.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Световната банка и Европейската комисия представиха във В. Търново възможностите пред България за растеж

Велико Търново бе домакин на дискусия относно възможностите за растеж пред България през 2017 година. Форумът, организиран от българските представителства…

Затвори