Share

Дневният център за деца с увреждания в Свищов стартира дарителска кампания

вторник, 16 Февр., 2016, 16:55ч.


112

Карин дом – гр. Варна

Дневният център за деца с увреждания, съвместно с община Свищов стартира кампания за набиране на средства и закупуване на трамплин, за деца с увреждания. Терапията на трамплин представлява терапевтична употреба на трамплина, с цел развиване и насърчаване на моторните умения, координацията и комуникацията, чрез терапевтични упражнения.

Специалистите от дневния център в Свищов са имали възможността да се запознаят с въздействието и резултатите от използването на трамплин в работата с деца. Опитът на колегите им от Карин дом в гр.Варна показва, че трамплинът е един многофункционален уред, който по изключително лек и забавен начин помага на децата да развият у себе си тези умения, от които имат нужда.

Физическите упражнения на трамплина се по-малко болезнени и се правят с усмивка, а децата с аутизъм се отварят към света и неусетно започват да комуникират, изразявайки емоциите си. Дарителската кампания е под надслов: „Когато се смее дете, усмихва се небето!” Официалното откриване на кампанията ще е на 22 февруари от 11 часа, във фоайето на Община Свищов.
Заповядайте, заедно да дарим усмивки!

111

Карин дом – гр. Варна

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Областният управител съдейства за укрепването на няколко пътни участъка

Областният управител проф. д. ик. н. Пенчо Пенчев съдейства за укрепването на няколко пътни участъка, които са застрашени от свлачища.…

Затвори