Share

Дипломатическият корпус на Румъния пристига във Велико Търново

понеделник, 11 юни, 2018, 16:49ч.


gradinki-veliko-tarnovo

Дипломатическият корпус на Румъния пристига във Велико Търново в края на седмицата. Гостите ще посетят Старата столица на 15 и 16 юни по покана на кмета Даниел Панов, а визитата им в България е по повод българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Делегацията включва румънските посланици в Литва, Германия, Хърватия, Португалия, Кипър, Италия, Словения и Швейцария, както и българския посланик в Румъния Тодор Чуров.

Дипломатите ще бъдат посрещнати в 17,00 ч. в петъчния следобед в Музей „Възраждане и Учредително събрание“. Във Велико Търново и архитектурния резерват Арбанаси те ще посетят знакови за българската история забележителности – крепостта Царевец, уникалната със стенописите си средновековна църква „Рождество Христово“, ще се запознаят със старинните занаяти в дюкяните и работилниците на Самоводската чаршия. Обиколката включва и новите туристически атракции – Мултимедиен посетителски център „Царевград Търнов“ и Парк с миниатюри „Търновград – духът на хилядолетна България“.

Също на 15 юни Велико Търново ще бъде домакин и на двустранен бизнес форум, който ще събере представителите на десетки фирми и компании от България и Румъния. Срещата ще бъде открита в 11,00 ч. в конферентната зала на хотел „Янтра“ от кмета на Старата столица Даниел Панов и заместник-министъра на икономиката Александър Манолев. Инициативата е на Ивайло Маринов – ръководител на Служба по търговско-икономическите въпроси – Букурещ, както и на Община Велико Търново.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Пътят на надеждата, част от кампанията Avon срещу рака на гърдата, ще посети В. Търново

Турнето „БЛАГОДАРЯ! От любов към живота“ ще бъде в града на 14 и 15 юни На 14 и 15 юни…

Затвори