Share

Димитър Тодоров: „Не знам какво ще правим оттук нататък – 4 погребения…”

четвъртък, 13 Сеп., 2018, 22:01ч.


186673

Старши треньорът на ОФК „Павликени” Димитър Тодоров бе дълбоко покрусен от нелепата и преждевременна смърт на четирима от своите футболисти. Той сподели, че на отиване за мача към Козловец колата на Ивелин Атанасов е карала през целия път след неговата.

„Разделихме се като свърши мачът, аз тръгнах с моята кола с три момчета за Севлиево. Другите две коли с футболисти също си тръгнаха за Велико Търново, а те явно са останали при приятели в Козловец. Със сигурност е карал 19-годишният Иво и в полунощ не са спрели на стопа, където пресичат главния път Русе-Плевен в посока Павликени“, разказа потресеният треньор.

„Не знам какво ще правим оттук нататък – 4 погребения… Събирам останалите футболисти и ще говорим с кмета на Павликени, за да уточним траурните церемонии“, допълни Тодоров, който преди години водеше в елита „Видима-Раковски” (Севлиево).

В петък, 14 септември, в Павликени е обявен ден на траур в памет на Димитър Кушев, Георги Вълчев, Генчо Стефанов и Ивелин Атанасов. Предстоящият в неделя мач в Свищов между „Павликени“ и „Академик“ е отложен.

Същевременно стана ясно, че 38-годишен шофьор от Пернишко е бил зад волана на тира „Скания“ с ремарке, който е помел автомобила на играчите. Пробите за алкохол и наркотици на водача са отрицателни. Пред разследващите той обяснил, че колата е излязла внезапно и непосредствено пред тира му и той не е могъл да спре навреме.

„Шофьорът не е арестуван, нямаме основания към момента, тъй като най-вероятно се касае за неспиране на знак „стоп“ от страна на водача на лекия автомобил. Текат процесуално-следствени действия. Изяснява се дали има съпричиняване – дали камионът се е движел с превишена скорост“, обясни шефът на ОДМВР – Велико Търново ст. комисар Димитър Машов.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Петък е ден на траур в Павликени

Кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов е човекът, благодарение на когото преди години бе възроден футболът в града и…

Затвори