Share

Девет поредни години в лясковска детска градина осигуряват храна за бедни съграждани

вторник, 19 Дек., 2017, 13:45ч.


IMG_2713 IMG_2714Екипът на Елка Йорданова, директор на ДГ „Славейче”, град Лясковец и тази година спази традицията и проведе своята дарителска кампания, дни преди Бъдни вечер и Коледа. От девет години насам, директорката на лясковската детска градина, заедно със своите колеги, осъществява благотворителна акция в подкрепа на бедни и болни лясковчани. Жените готвят с много любов своите специалитети и подреждат разнообразни блюда в красива кулинарна изложба, след което храната се разпределя за бедни и самотни граждани. Гозбите са постни, както повелява традицията за Бъдни вечер и с тях дамите ще зарадват над 100 души, които са потребители на Домашния социален патронаж, на обществената трапезария и шестте монахини от лясковския манастир.

С откриването на изложбата, на всички жени с добри сърца, директорката пожела да бъдат здрави и винаги отворени към доброто, да помагат и в бъдеще на своите съграждани и да прекарат празниците щастливи със своите семейства. На откриването присъства и управителят на Домашния патронаж в града Ваня Табакова, която благодари от името на хората, на които се раздава храната.

Ястията домакините приготвят изцяло с продукти, закупени с техни лични средства, като споделят, че правят този жест с много обич и грижа за нуждаещите се. Тази година в изложбата, именувана „Девет години с добри сърца” се включиха 13 жени, като всяка от тях се представи с минимум две гозби, а някои и с повече. Заедно, сплотеният екип, подреди голяма трапеза от 33 различни вкусни гозби, която посетителите можеха да разгледат, преди да бъде транспортирана и разпределена за болните и бедни лясковчани. Децата също допринесоха за обогатяването на кулинарната експозиция със своя туршия, която са направили с помощта на учителите си, в специален час по кулинарно майсторство и ще дарят и нея, за да зарадват възрастните хора.

Постните ястия, които приготвиха сръчните домакини тази година бяха разнообразни салати – картофена, пюре, боб с лютеница, задължителната за празника пита Боговица, в чието омесване и изпичане са участвали и малчуганите, много плодове, печена тиква, ядки, баница, курабии с карамфил, кифлички с локум, щрудели, тиквеник, традиционната баклава, варено жито, зелеви и лозови сърмички, боб в гърне, постно зеле, леща, ориз с гъби, с маслини и ориз със зеленчуци, празеник и много други лакомства.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Покана за обществено обсъждане на проекта за Бюджет 2018 г. в Г. Оряховица

На основание чл.84, ал.6 от Закона за публичните финанси и заповед № 3352/23.10.2017 г., Кметът на Община Горна Оряховица инж.…

Затвори