Share

Детски куклен театър на открито стартира във В. Търново от юни

понеделник, 18 май, 2020, 16:33ч.


Детски куклен театър на открито ще зарадва малките великотърновци и техните родители от следващия месец. Поредица от постановки с любими приказни герои е подготвена за публиката, а пиесите ще продължат през целия летен сезон и ще се играят всяка събота от 6 юни до 29 август. Представленията ще започват в 11,00 ч. и ще се състоят на откритата сцена „Арт лято“ до Художествената галерия „Борис Денев“. Входът ще е свободен.

Инициативата обединява две събития, чийто домакин е великотърновският Театър „Весел“ – „Лятна сцена на открито“ и второто издание на Международния фестивал „Лято, кукли и приятели“.

През юнските съботи малките и големи любители на жанра ще се насладят на четири избрани представления на Театър „Весел“.

От 4 юли пък започва „Лято, кукли и приятели“. Освен домакините от Театър „Весел“, в събитието ще се включат трупи от различни български градове, включително и гостуващ състав от Испания. Постановките продължават през целия юли и август.

Театралната поредица е част от културния календар на Велико Търново и ще се проведе с подкрепата на Общината. Партньор е и Министерство на културата.

Организацията на всички постановки на открито е съобразена с актуалните противоепидемични мерки, създадена е необходимата организация за спазването им.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Г. Оряховица: Частично се възстановяват линии и курсове от общинската и областната транспортни схеми

От 18 май (понеделник) частично се възстановяват линии и курсове от утвърдените общинска и областна транспортни схеми от квотата на…

Затвори