Share

Децата от подготвителната група на СУ „Вичо Грънчаров“ учиха как да се грижат за здравето си

сряда, 28 Ное., 2018, 11:15ч.


1542893878156

Как да се грижат за своето здраве учиха по нестандартен начин днес децата от подготвителната група на СУ „Вичо Грънчаров“. Нетрадиционният урок е във връзка с изпълнението на Националния интегриран план за прилагане на Конвенцията на ООН за правата на детето по внедряването на училищна здравна политика, основен елемент на която е здравното образование.

Изпълнявайки серия от дейности в тази насока училищната медицинска сестра Жанета Николаева направи презентация на тема „Здравето е в моите ръце“ за децата от подготвителната група на училището. “Много е важно децата да осъзнаят и запомнят основни здравни норми. Редица изследвания показват, че образованието и здравето са взаимосвързани. Например хранителният статус на детето влияе върху когнитивните способности и резултатите от проведените форми на изпитване; инфекциозните заболявания са причина за отсъствия от училище, което пък води до изоставане и дори отпадане от училище“, споделя учителката Стефка Маркова. Чрез иновативни методи и приоми тя създава интерес у своите възпитаници.

Много емоции предизвикаха белите дрехи облечени за този ден. Получените награди оставят завинаги положителен спомен от направената практическа дейност в полза на възприемане на здравните норми от всяко дете.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Кметът на Свищов проведе среща с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев

В Министерство на здравеопазването се проведе среща между кмета на Свищов Генчо Генчев и министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, които…

Затвори