Share

Деца плуват по проект “Мое училище – мой избор”

четвъртък, 21 ян., 2010, 10:16ч.


Деца от четирите училища, участници в реализирането на проект “Мое училище мой избор” ще плуват в плувния басейн към СОУ Емилиян Станев”, съобщи Румяна Йорданова ­ директор на Дирекция “Образование” към Община Велико Търново.

Начало на плуването положи група от 20 ученика от ОУ Д-р Петър Берон” (Дебелец) на 19 януари. Създадена е много добра организация въз основа на споразумение за партньорство между Дирекция Образование” плувен басейн директорите на ОУ Д-р Петър Берон” (Дебелец), ОУ Неофит Рилски” (Килифарево), СОУ Владимир Комаров” и СОУ “Вела Благоева” (Велико Търново).

Групите са от направление Спорт” и заниманията по плуване се провеждат в извънкласна дейност, след учебните часове. За учениците от град Дебелец беше осигурен училищен автобус, който въпреки снега превози децата до общинския плувен басейн в град Велико Търново.

Всички родители са дали писмено съгласие за участието на децата, а цената на билета се покрива и е за сметка на бюджета на проекта. Проектът “Мое училище ­ мой избор” се реализира с безвъзмездната финансова помощ на Европейския социален фонд по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
В. Търново получава приза за културна столица на Балканите

На церемония в Белград днес Велико Търново ще получи отличието "Балканска столица на културния туризъм". Наградата ще бъде връчена от...

Затвори